Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Хіт FM Тільки хіти!

Як нарешті вивчити англійську мову

Як нарешті вивчити англійську мову
23.02.2022
6327
Іноземна мова, яку найчастіше обирають для вивчення українці – це англійська. Хоча вона далеко не найпоширеніша в світі. Насправді, на першому місці з рідних мов є мандаринська (тобто, китайська), на другому – іспанська, і тільки на третьому з невеликою різницею - англійська.

Але історично склалось так, що це світова lingua franca – тобто мова міжетнічного спілкування. Нею розмовляють понад 1,3 мільярди людей. Тож, саме вона стане в нагоді у більшості випадків.

Мова для цікавих подорожей

Британія не даремно колись називалась «імперією, над якою ніколи не заходить Сонце» - найбільшою за всю історію людства. Ще сто років тому на її території мешкала кожна п’ята людина. Її мовна та культурна спадщина зберігаються у колишніх колоніях, найбільшою з яких можна вважати США. Тому носії англійської мови є в будь-яких куточках світу.

Це також неофіційна мова сервісу. В більшості ресторанів ви знайдете меню англійською, в центрах для туристів – путівники та мапи, в аеропортах та на вокзалах опиняться відповідні вказівники (наприклад, всім знайомий «WC»), а в мережевих готелях точно зрозуміють ваше «ту ті ту рум ту ту». Навіть в наших банкоматах, якщо є вибір мов – одна з них точно англійська!

Мова для успішного бізнесу

Ділові перемовини між представниками різних країн найчастіше проходитимуть англійською. Звісно, вважається чемним розмовляти зі співрозмовником його рідною мовою. Але в наш час великих колаборацій під час загальної розмови може бути забагато мов. Тож, простіше користуватися однією, яку, хоча б не дуже добре, але розуміють всі.



Англомовний світ – батьківщина багатьох сучасних технологій та ресурсів. Сам Інтернет як засіб комунікації з’явився в США, як і найпопулярніший пошуковик Google. Досі деякі солідні наукові видання чи авторитетні бази даних (наприклад, доказової медицини) виходять виключно англійською.

Тому все більше вакансій мають вимогу до кандидатів щодо володіння англійською. Якщо плануєте шукати нову роботу – майте це на увазі.

Мова для розваг та спілкування

Найбільша в світі індустрія кіно теж англомовна. Тільки голлівудські кіностудії знімають близько 120 фільмів на рік – тобто нова стрічка з’являється кожні три дні! А є ще незалежні кінокомпанії та стрімінгові сервіси, як Netflix, що вже працює в Україні, який сам знімає найпопулярніші серіали. Дивіться свіжі новинки, не чекаючи на офіційний переклад – безцінно.

Через пандемію ми стали менше спілкуватися з людьми наживо, проте розширили коло віртуальних знайомств, в тому числі іноземних. Але «автопереклад» у Фейсбуці чи Інстаграмі іноді, м’яко кажучи, викликає посмішку. Тож надійніше точно знати, як саме співбесідник побачить твою відповідь – тобто відразу писати зрозумілою йому мовою. 

Де знайти час на вивчення англійської

Будь-яка мова, навіть рідна, потребує вивчення. До того ж, мови розвиваються – змінюється правопис та лексика.

Англійська мова має більше слів, ніж інші - близько 1 000 000. Але середньостатистична англомовна людина вживає приблизно 25 000 слів. Здається, це небагато, проте, якщо вчити хоча б по 5 нових слів на день, знадобляться роки! Де знайти час?

Якщо це дійсно важливо для вас – можливість з’явиться. Але спочатку оберіть зручну для вас форму навчання.

Мовні школи, онлайн-курси чи самостійне навчання

Традиційно найефективнішою формою навчання є очне, з професійним викладачем, в групі або індивідуально. Але за останні два роки через загрозу захворіти все, що можна, перейшло в онлайн. Виявилось, у онлайн-курсів англійської мови, таких як Friends Club, є купа переваг:
  • Відео- та аудіо-уроки доступні в будь-який час, їх можна ставити на паузу та повторювати;
  • Домашні завдання зручно виконувати та навіть перевіряти онлайн - на смартфоні або ПК;
  • Існує кілька рівнів навчання; щоб визначити свій, достатньо пройти онлайн-тестування;
  • Є групові зайняття, індивідуальне навчання та мовні клуби з носіями мови;
  • У відповідних групах в соцмережах можна отримувати безкоштовні додаткові матеріали та спілкуватися з однодумцями.

Тож, якщо рішення прийнято – обирайте курси англійської мови онлайн, визначайте свій рівень та починайте покращувати свою англійську з Friends Club!

А щодо вільного часу - придивіться до свого звичайного графіку. Деякі зі справ можна поєднувати – наприклад, слухати уроки під час прогулянок чи занять спортом, виконувати домашні завдання в транспорті. Відпочивати теж можна з користю – спробуйте переглянути улюблений серіал в оригіналі з субтитрами. Тож, як кажуть англійці: Have Fun!

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Ліки для Руслана

Допомагаємо разом

Ліки для Руслана