Для чого потрібні ігрові навушники

Для чого потрібні ігрові навушники
14.09.2022
2380
Зазвичай навушники необхідні, щоб слухати радіо чи аудіосупровід до фільму. У ігрових моделей — дещо інше призначення, хоча принцип функціонування ідентичний. Вони допомагають геймеру досягати нових висот та ставити особисті рекорди в іграх. І все це завдяки потужним динамікам, сертифікованим мікрофонам та широкому діапазону частот. 

За типом конструкції ігрові навушники ділять на декілька категорій. Найпопулярніші — великі накладні. Внутрішньоканальні та вкладки менш поширені в геймерському середовищі. 

Гравці користуються навушниками для вирішення відразу декількох важливих питань.

Шумоізоляція

Навушники виконують роль своєрідного бар’єра для слуху. Звукоізоляція працює одразу у два боки.
 
  • Насамперед вона допомагає гравцю сконцентруватися і нейтралізує фактори, які відвертають увагу. Якщо у сусідній кімнаті хтось слухає музику або гучно розмовляє, бути зосередженим дуже важко. Сторонні звуки різко «висмикують» з ігрового світу та псують загальні враження від гри. 
  • Друге завдання звукоізоляції — захист оточення від небажаних звукових ефектів. Досить часто в іграх лунають звуки, неприємні або навіть страшні для непідготовленого вуха. Завдяки навушникам, ніхто крім геймера їх не чує. 

Ефект повного занурення

Ніщо не допомагає зануритися в гру так, як навушники з чистими високими частотами та потужними басами. Ще одна корисна фішка — додаткова вібрація, як реакція на удари, стрибки. Якщо у навушників ще й дизайн — в кращих традиціях сучасних стрілялок або екшенів, відчутний кордон між віртуальним і реальним світом взагалі майже зникає. 

Це цікаво: геймерські навушники можна кастомізувати, щоб вони нагадували сюжет найулюбленішої гри. Зробити це допомагають фарби, лаки та різноманітні наліпки.

Відтворення звуків

В іграх кожна дія (від пострілу до кроків) супроводжується специфічними звуками. Без навушників їх важко «ловити», тому можна проґавити ворога, який підкрався зі спини, прорахуватися з кількістю набоїв або провалити завдання на спритність і швидкість. 

Спілкування

«Родзинка» онлайн-ігор — режим, розрахований на багато користувачів. Його неможливо уявити без спілкування. Комунікація з командою конче необхідна для координування дій та контролю «підступів» противника. 

Не завжди випадає нагода використовувати окремий мікрофон. 

  1. По-перше, коштує він не так вже й дешево. Особливо, такий, що не рипить і не спотворює голоси. 
  2. По-друге, іноді на ігровому столі просто не вистачає місця для його встановлення. 

Навушники, об’єднані з мікрофоном, — оптимальне рішення. Їх можна знайти навіть у бюджетному ціновому сегменті. 

Облаштування ігрової зони

Серед обов’язкових атрибутів геймерського куточка фігурують також навушники. Без них ігрова зона неповноцінна, навіть якщо оснащена купою інших периферійних гаджетів. Геймерські «вуха» ніби демонструють, що комп’ютер призначений не для роботи чи навчання, а саме для розваг. 

На питання про те, для чого потрібні ігрові навушники, можна відповісти коротко — для комфорту. Вони додають гравцеві впевненості у власних вміннях та силах.

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Нутрідрінк для Яни

Допомагаємо разом

Нутрідрінк для Яни