Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Enrique Iglesias Tired Of Being Sorry

Як обрати універсальний ноутбук для всієї родини

Як обрати універсальний ноутбук для всієї родини
20.12.2022
705
Сьогодні як ніколи актуальна портативна техніка, яка може працювати автономно. Навіть палкі прихильники потужних стаціонарних комп’ютерів визнають, що переміщати процесор, монітор та іншу периферію важко, до того ж треба мати джерело живлення для 2-3 приладів замість одного. Ноутбук же легко взяти з собою в коворкінг чи в подорож, він деякий час тримає заряд та може живитися від портативної станції. А головне – під час відключення світла він врятує всю родину: батьки можуть спілкуватися з колегами та працювати, малеча – дивитися мультики, школярі та студенти – вчитися та постити щось в соцмережі. Але ж як обрати універсальний ноутбук?

Більшість магазинів техніки пропонує великий вибір ноутбуків різних брендів, кожен з яких, як, наприклад, https://y.ua/noutbuki/xiaomi, має кілька моделей. Перш за все, вони класифікуються за призначенням.

Типи ноутбуків

Іміджеві – це відомі моделі популярних брендів, що є не лише інструментом для роботи, але й статусним аксесуаром. Звісно, їх якість гарантована, але й ціна вища за аналоги менш «гучних» брендів.

Ультрабуки – частіше за все як раз іміджеві моделі. Корпус з алюмінію дозволяє зробити пристрій максимально легким та тонким. Але він захищає «начинку» не краще, ніж пластик. Тому про ультрабук треба дбати як про будь-який недешевий пристрой. 

Геймерські – розраховані на специфіку сучасних ігор. Тож вони мають високу продуктивність та якісну матрицю для найвищого задоволення від гри. А за задоволення, як відомо, треба платити окремо. Зазвичай затятий геймер – єдиний користувач недешевого ігрового лептопа.

Трансформери – це ноутбуки, у яких екран може повертатися, згинатися чи повністю від’єднуватися від корпусу з клавіатурою. Фактично такий екран перетворюється на планшет, який керується дотиком пальця чи стилоса. Такі моделі зручні для навчання та деяких дизайнерських задач, але потрібують акуратного поводження.

Мультимедійні ноутбуки – більш універсальни моделі. Вони поєднують потужність, необхідну для бізнес-задач, та параметри зображення та звуку, що дозволяють дивитися відео та слухати музику достатньо якісно без додаткових пристроїв, наприклад, професійних аудіо-колонок.

Ноутбуки з категорії «для роботи» – це надійні та невибагливі моделі, як правило, в середній ціновій категорії. Саме вони підходять для загального використання всіма членами родини. Щоб для кожного користувача зберігались особисті настройки, варто встановити роздільний доступ. Тоді, наприклад, у дитини буде налаштований «батьківський контроль», а літня людина не буде вимушена щоразу «гугліти» улюблений серіал.

Окремо варто зазначити, що нетбук та ноутбук – це не синоніми. Зазвичай нетбуки мають невелику вагу та розмір – діагональ екрану до 13 дюймів –  та програмне забезпечення з обмеженими функціями в порівнянні з ноутбуком. Тож, нетбук підійде для виконання деяких задач, але не може бути універсальним пристроєм для всієї родини.

Додаткові функції, варті уваги при виборі ноутбука

  1. Швидка зарядка – це дуже доречна зараз функція, яка не потребує пояснень.
  2. Підсвічування клавіатури – теж зрозуміла річ; звісно, воно потребляє трохи заряду акумулятора, але значно менше за USB-освітлювач.
  3. Вбудована камера – це те, що є далеко не в усіх моделях. Деякі користувачі свідомо обирають окрему камеру. Але, якщо ви не професійний блогер, якому треба вести стріми з високою якістю зображення – вбудована камера вас влаштує.

Як продовжити термін служби ноутбука

  • Ноутбук розрахований на цілодобову роботу. Але варто повністю вимикати його на ніч, а не просто закривати кришку.
  • Середній час роботи ноутбука від батареї – до 5 годин. Щоб акумулятор витримав довше – увімкніть режим «збереження енергії», а Wifi та Bluetooth навпаки – вимкніть. Також варто зменшити яскравість екрану і, звісно, намагатися не користуватись USB-пристроями.
  • Краще не розряджати батарею до нуля, а, якщо є можливість, – взагалі живити ноутбук «від розетці», навіть якщо є 100% зарядки.
  • Якщо ви принесли ноутбук з вулиці в холодну пору – не вмикайте його, поки пристрой не стане кімнатної температури. Також не тримайте його в занадто теплому місці, бо це змушує систему охолодження надмірно працювати. Волога та пил, звісно, теж шкідливі для техніки. 

Попри все – зараз час придбання подарунків та привабливих знижок в магазинах. Тож, бажаємо вам вдалого вибору!

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Пахолівецька Соломія, 5 років

Допомагаємо разом

Пахолівецька Соломія, 5 років
Житомирська обл., м. Бердичів
Діагноз: нейробластома з ураженням лімфовузлів заочеревинного простору