Чому важливо доглядати за шкірою голови

Чому важливо доглядати за шкірою голови
17.01.2023
626
Підтримуючи красу волосся, ми часто забуваємо про шкіру голови. Її чистота та здоров’я впливають на формування волосяних цибулин, ріст та вигляд волосся. Домашній догляд базуються на багатьох чинниках, починаючи з живлення та завершуючи підбором відповідних засобів. Розберемося, як доглядати за шкірою голови та з чого почати, щоб уже сьогодні поліпшити її стан.

Правильний догляд за шкірою голови

Якщо шкіра голови не здорова, волосся буде тьмяним, рідким, може сильно випадати та навіть перестати рости. Сальні залози, розташовані по всій поверхні голови, виробляють олії, щоб шкіра залишалася м’якою, гладкою та зволоженою, а волосся — шовковистим і сяйнистим. Порушення в роботі залоз призводять до підвищеної жирності шкіри та волосся, лущення, подразнення, появи лупи.

Стан шкіри голови залежить від її типу, нашого способу життя, клімату, де ми живемо. Догляд має бути індивідуальним і відповідати поточним потребам. Італійський бренд ORising на https://eva.ua/ua/brnd-141330/ пропонує засоби на основі лікарських трав для вирішення багатьох проблем волосся та шкіри голови. Його продукти затребувані в трихологічних центрах, зокрема у Швейцарії.

Незважаючи на важливість індивідуального догляду, існує кілька загальних правил, корисних для кожного.

Живлення для здоров’я шкіри голови

Здоров’я шкіри безпосередньо пов’язане з раціоном. Нижче ми розглянемо три найкращі вітаміни для шкіри голови та продукти, в яких вони містяться.

Вітамін A. Він трапляється майже в будь-якій якісній косметиці, оскільки підтримує вироблення себуму. Якщо вітаміну не вистачає в організмі, волосся стає тонким і сухим, а іноді починає випадати. Важливо пам’ятати, що його надлишок теж шкідливий. Якщо ви їсте їжу, збагачену вітаміном, у достатній кількості, добавки з ним вам не потрібні. Продукти з вмістом вітаміну: гарбуз, солодка картопля, морква, молоко, яйця, олія печінки тріски.

Вітамін C. Компонент сприяє виробленню колагену, який формує структуру шкіри. Він також допомагає організму засвоювати залізо, що впливає на ріст та здоров’я волосся. Джерела вітаміну: цитруси, ананаси, броколі, зелений перець.

Вітаміни групи B. Вони активно впливають на здоров’я. Найважливішим для шкіри голови є біотин. Щоб кисень надходив у клітини шкіри та стимулював їхній ріст, важливо додати до раціону всі вітаміни цієї групи. Вони містяться у більшості продуктів, тому зазвичай не потрібне вживання добавок. Але це не стосується вітаміну B12, який у значних кількостях є тільки в продуктах тваринного походження. Вегетаріанці можуть розбавити раціон харчовими добавками.

Як правильно робити пілінг

Спеціальний пілінг для шкіри голови допомагає акуратно видалити скупчення ороговілих частинок, бруд та засоби для волосся. Процедура дає змогу новим клітинам дихати та стимулює їхнє оновлення. Все працює так само як і зі шкірою обличчя.

Здорова шкіра голови не потребує частого пілінгу. Проводьте його раз на тиждень. Цього буде достатньо, щоб видалити залишки бруду та поліпшити кисневе живлення клітин. Якщо у вас є лупа, потрібно робити відлущування частіше. Якщо ж у вас шкірне захворювання, таке як псоріаз, пілінг не рекомендується, — зробите тільки гірше.

Почніть з обережного розчісування та масажування шкіри м’яким гребінцем. Це допоможе видалити мертві клітини шкіри та бруд, що полегшить її очищення.

Нанесіть спеціальний відлущувальний засіб, розроблений для шкіри голови. Пілінги для обличчя не підходять! Засіб потрібно наносити на сухе волосся. Розподіліть пілінг плавними круговими рухами та залиште на 10–15 хвилин.

Обережно промийте волосся так, щоб уникнути пошкоджень шкіри, та приступайте до стандартного догляду за волоссям.

Масаж та зволоження шкіри голови

Лупа й сухість — головні вороги здорової шкіри голови. Отже, важливо не допустити їхнього виникнення. Профілактика у довгостроковій перспективі простіша, ніж лікування наслідків. Доведено, що масаж голови здатний не лише запобігти появі лупи, а й стимулювати кровопостачання клітин шкіри голови. Приплив крові доставляє їм кисень та живильні речовини, звільняючи від забруднень, завдяки чому клітини шкіри буквально оживають. Все це сприяє кращому росту волосся та його оздоровленню.

Робіть собі масаж по 5 хвилин кілька разів на тиждень. Ви помітите видиме поліпшення стану шкіри голови. Щоб масаж проходив м’яко та без ризику пошкодження, використовуйте під час процедури подушечки пальців, а не нігті.

Поганий стан шкіри голови може бути пов’язаний із порушеннями в роботі організму. Якщо ви змінили раціон та посилили програму догляду якісними продуктами, але результату немає, зверніться до трихолога. Лікар призначить необхідні аналізи, визначить причину проблеми та сформує терапію: спеціальні препарати, процедури тощо.

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Пахолівецька Соломія, 5 років

Допомагаємо разом

Пахолівецька Соломія, 5 років
Житомирська обл., м. Бердичів
Діагноз: нейробластома з ураженням лімфовузлів заочеревинного простору