Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Dermot Kennedy Kiss Me

Новий смартфон: інновації, на які варто звернути увагу

Новий смартфон: інновації, на які варто звернути увагу
03.02.2023
472
Мобільний телефон вже давно не просто засіб для комунікації. Він виконує функції фотоапарата, радіоприймача, відео та аудіо-програвача, адресної книги та нотатника, калькулятора… і навіть персонального комп’ютера. Але розробники смартфонів продовжують винаходити та  додавати нові цікаві функції. Тож, якщо ви як раз плануєте обрати новий телефон в інтернет-магазині https://comfy.ua/smartfon/, зверніть увагу на інновації.

NFC

Абревіатура означає Near-Field Communication і перекладається буквально як «комунікація ближнього поля». Ця технологія бездротового зв'язку забезпечує обмін даними між пристроями, наприклад, двома смартфонами чи смартфоном та платіжним терміналом. Щоб «платити телефоном» в супермаркеті чи громадському транспорті, треба встановити додаток – наприклад, Google Pay Send, і налаштувати платіжну картку.

Переваги NFC:
  • не треба носити з собою банківські картки чи готівку
  • уникнення фізичного контакту з терміналом, що актуально в часи епідемій 
  • швидкість з’єднання - близько 0,1 секунди

Недоліки:
  • не всі банки України вже підтримують таку форму оплати зі своїх карток
  • не всі смартфони оснащені цією технологією
  • відстань, на якій працює NFC, не має бути більше за 10 сантиметрів

Підтримка e-SIM

Іншими словами, це SIM-карта, що вбудована в смартфон. Технологія e-SIM зменшує простір, потрібний для звичайної карти, завдяки чому смартфони стають компактнішими. Запаяний чип також підвищує надійність та безпеку пристроїв, їхню стійкість до вібрацій, ударів та вологи. Всі українські мобільні оператори підтримують технологію e-SIM. Але для її використання треба звернутися до оператора безпосередньо.

Зарядка для смартфона

Це начебто проста річ, але в умовах дефіциту електроенергії зручність та швидкість зарядки має велике значення. 

Цікаві варіанти:
  1. Швидка зарядка. В комплектації нового смартфона іноді є лише кабель, а зарядний пристрій для мережі (те, що встромлюється в електророзетку) – відсутній. Зате можна придбати такий, що забезпечує більш високу швидкість за рахунок більшої потужності. 
  2. Бездротова зарядка. Для цього треба придбати окремий зарядний пристрій (Qi Wireless), який зате може живити кілька гаджетів одночасно. Також треба, щоб телефон підтримував відповідну технологію.
  3. Реверсивна зарядка (Power Share) – це здатність смартфона заряджати інши гаджети: навушники, смарт-годинники і навіть інші смартфони.

Тож, обираючи смартфон, зверніть увагу на нові функції, які можуть стати в нагоді. Слідкуйте за новинками та залишайтесь на зв’язку!

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Нутрідрінк для Яни

Допомагаємо разом

Нутрідрінк для Яни