Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Kola Міліметр

Телевізори з роздільною здатністю 4K: переваги та недоліки

Телевізори з роздільною здатністю 4K: переваги та недоліки
24.05.2023
350
Компанія Xiaomi анонсувала вихід нової бюджетної лінійки смарт-телевізорів. Вони будуть оснащені 4K-панелями на 120 Гц і екранами з діагоналлю 55 або 65 дюймів. Управління новинкою забезпечить операційна система Android. Телевізори з роздільною здатністю 4K https://comfy.ua/flat-tvs/ привертають дедалі більше користувачів, які бажають насолоджуватися якісним зображенням під час перегляду улюблених фільмів і передач. Ознайомимося з характеристиками, а також перевагами і недоліками цієї техніки.

Особливості телевізорів у 4K

Роздільна здатність дисплея - це співвідношення кількості пікселів по горизонталі та вертикалі. Вона впливає на якість картинки, що розгортається, забезпечуючи чіткість, деталізацію, передачу кольору, а також яскравість відтінків.

4K - формат роздільної здатності 4096х2160. Щільність пікселів у ньому в 2 рази перевищує показники Full HD і в 3 - варіант HD. Різниця при перегляді зображення на екранах помітна відразу, особливо при використанні телевізорів з великою діагоналлю.

До головних технічних характеристик пристроїв з роздільною здатністю 4K належать:
  1. Надчітка деталізація зображення. Це зумовлено підвищеною щільністю пікселів на кожному квадратному міліметрі дисплея.
  2. Частота розгортки, що становить 120 кадрів на секунду. Цей показник забезпечує приємну динамічну картинку. Навіть при тривалому перегляді зображення очі будуть втомлюватися набагато менше.
  3. Чітке передавання картинки з насиченими і глибокими кольорами.
Телевізори з роздільною здатністю 4K випускаються з екранами LED або OLED. Перший варіант характеризується рідкокристалічною будовою з підсвічуванням маленькими світлодіодними лампочками. Принцип OLED-технології ґрунтується на тому, що кожен піксель виступає окремим джерелом світла. Метод зображення побудований на застосуванні органічних світлодіодів різних кольорів під час подачі на них керуючої напруги.

Плюси і мінуси пристроїв

Як і в кожної техніки, у телевізорів із роздільною здатністю 4K є свої переваги та недоліки. До плюсів пристроїв для користувачів можна віднести:
  1. Застосування для геймінгу. Використання широкоформатних 4K-телевізорів для ігор забезпечує нові можливості. Такий дисплей легко занурить геймера у світ віртуальної реальності.
  2. Здатність форматувати об'ємне зображення у варіант 3840х2160. Глядач може оцінити його з будь-якого положення. При цьому стереокартинка не потребуватиме використання 3D-окулярів.
  3. Можливість перегляду на порівняно малій відстані. Таку техніку вийде розмістити навіть у малогабаритних квартирах з невеликою площею кімнат.
Незважаючи на плюси телевізорів з роздільною здатністю 4K, у техніки можна відзначити деякі недоліки. Головний мінус пристроїв полягає у високій ціні. Техніка належить до преміум-сегменту, тому за якість картинки доведеться заплатити чималу суму.

До недавнього часу недоліком телевізорів з 4K вважалася обмежена кількість доступних матеріалів. Однак ситуація змінилася на краще. YouTube, Netflix, Megogo та інші потокові сервіси випускають дедалі більше фільмів і серіалів, що підтримують таку роздільну здатність. Тому проблем з пошуком відповідних матеріалів виникнути не повинно.

Телевізор з роздільною здатністю 4K забезпечує зображення з високою контрастністю і деталізацією. Відповідну модель слід вибирати з урахуванням технічних характеристик і особистих переваг. Щоб купити за вигідною ціною телевізор, а також інші товари високої якості, заходьте на сайт Comfy.ua.

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Пахолівецька Соломія, 5 років

Допомагаємо разом

Пахолівецька Соломія, 5 років
Житомирська обл., м. Бердичів
Діагноз: нейробластома з ураженням лімфовузлів заочеревинного простору