ще 3 радіостанції
Зараз в ефірі

Тижні високої кухні

Тижні високої кухні
Щобудня о 12:30
Хочете здивувати близьких особливою стравою? Впевнені, що за складною назвою приховані витвори кулінарного мистецтва? Мершій на кухню!

Камамбѐр, ро̀стбіф, креп – за вишуканими назвами приховані звичайні, легкі в приготуванні страви!

Слухайте щобудня проект Тижні високої кухні на Хіт FМ і готуйте в своє задоволення!

Партнер  проекту Villa Krim: Особливе для особливих.
 
Поділіться цією програмою з друзями!

Свіжий випуск

КАПРЕЗЕ ІНГРЕДІЄНТИ: моцарела в росолі - 2 кульки по 125 г, помідори середнього розміру - 3 шт., свіжі листочки базиліка, оливкова олія, свіжомелений чорний перець, сіль.
Якщо в цьому салаті вам бракуватиме кислинки, то можна скропити його лимонним соком, або бальзамічним оцтом.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Помідори нарізати кружальцями товщиною 5 мм
2. Моцарелу також нарізати кружальцями товщиною 5 мм.
3. На тарілку почергово викласти помідори з моцарелою.
4. Посолити, поперчити.
5. Полити оливковою олією.
6. Викласти листочки базиліка. Салат Капрезе готовий.

Смачного!
198

Всі випуски

МАРТАБАК ІНГРЕДІЄНТИ: борошно пшеничне - 250 грамів дріжджі швидкодіючі - 1 чай. ложка молоко кокосове - 375 мілілітрів цукор - 150 грамів яйця - 2 штуки Для начинки: молоко згущене з цукром - 100г цукор коричневий - 2ст. ложки шоколад темний - 50 грамів сир чеддер - 100 грамів

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Дріжджі розведіть у теплому кокосовому молоці і дайте їм піднятися.
2. Борошно змішайте з цукром і насипте гіркою. В середині гірки зробіть поглиблення, влийте в нього яйця. Додайте кокосове молоко з дріжджами, замісити однорідне тісто. Витримайте тісто при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
3. Вилийте тісто на змащену маслом сковороду з антипригарним покриттям. Смажте товстий «млинець» до готовності і утворення хрусткої золотистої скоринки.
4. Зніміть «млинець» зі сковороди і перекладіть його на обробну дошку.
5. Пиріг змастіть згущеним молоком, посипте цукром і розріжте гострим ножем навпіл. Одну половину посипте горіхами, кунжутом і тертим шоколадом, другу - тертим сиром. Кожну половинку пирога складіть навпіл.
6. Готовий пиріг розріжте на порції і подавайте.
Смачного!
124
КРЕП ІНГРЕДІЄНТИ:
борошно – 250 г (склянка), молоко – 500 мл (2 склянки), яйця – 3 шт., розтоплене вершкове масло – 2 столові ложки, цукор або пудра – 1 столова ложка, сіль – дрібка.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Змішайте в глибокому посуді борошно, цукор і сіль.
2. В окремій ємності збивалкою або міксером збийте яйця і молоко до утворення піни.
3. Потім яєчно-молочну суміш поступово додавайте до борошна, обережно розмішуючи все міксером або збивалкою.
4. Розтопіть вершкове масло, дайте йому кілька хвилин охолонути, потім вилийте його в тісто.
5. Знову все гарненько помішайте до утворення однорідної напівгустої маси.Тісто вважається готовим, коли з ложки воно тече безперервною цівкою.
6. Розігрійте добре пательню, додайте трохи олії або вершкового масла, потім ополоником наливайте тісто в серединку сковороди, роблячи нею кругові рухи, щоб тісто рівномірно розтеклося поверхнею, а не зібралося в серединці.
Відзначимо, якщо ви не хочете, щоб млинці були занадто жирними, додайте 2 столових ложки олії в тісто – так млинці не пригоратимуть і не приставатимуть до пательні, навіть якщо олії на ній не буде.
От і все! Смачного!
101
ПОТОФЬО ІНГРЕДІЄНТИ: яловичина (з кісткою) - 200 г, яловичина (м'якоть) - 400 г, морква - 2-3 шт., селера - 2-3 стебла, цибуля-порей - 1 шт., цибуля (ріпчаста) - 1 шт., картопля - 4-7 шт., вершкове масло - на смак, гвоздика - 2 шт., лавровий лист - 1 шт., французькі трави (спеції) - за смаком, сіль та перець за смаком, вода - приблизно 1 л.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Моркву, цибулю пору, селеру, нарізаємо крупно. Цибулю ріпчасту залишаємо цілою і встромляємо в неї гвоздику.
2. Картопля просто начищаємо.
3. У каструлю кидаємо вершкове масло, потім шматки яловичини (м'якоть), обсмажуємо з усіх боків 3-4 хвилини. М'ясо виймаємо.
4. Потім наповнюємо каструлю: шматком м'яса з кісткою, овочами (крім картоплі) і м'якоть упереміш.
5. Заливаємо все це водою (так щоб вода повністю закрила вміст), додаємо лавровий лист, французькі трави, сіль, перець.
6. На середньому вогні доводимо до кипіння, знімаємо пінку.
7. Потім зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину. Далі додаємо картоплю, ще трохи солі (якщо потрібно) і готуємо ще 1 годину. Готову страву розкладаємо по тарілках. От і все! Смачного!
93
ШВЕЙЦАРСЬКІ РЬОШТІ ІНГРЕДІЄНТИ: картопля - 1 кг., масло вершкове - 120 г., сіль, спеції за смаком.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО: 1. Картоплю варимо до напівготовності, зливаємо воду та залишаємо охолонути. Вона має бути такою, щоб ви могли торкатись рукою.
2. Розтоплюємо вершкове масло, змазуємо сковороду та тремо частину картоплі на тертці з крупними вічками. Розподіляємо рівномірно.
3. Солимо та приправляємо.
4. Поливаємо трохи маслом.
5. Дуже обережно перевертаємо.
6. Поливаємо маслом. Готуємо на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох боків.
7. Подаємо з соусами на вибір та свіжими овочами.
Смачного!
92
БУЯБЕС ІНГРЕДІЄНТИ: рибний бульйон - 2.5 л., морепродукти - 1200 г., цибуля - 1 шт., часник - 4 зубчики, перець чилі, лимон - 1/2 шт., лайм - 1/2 шт., помідори "Чері" - 10-12 шт., свіжий базилік - за смаком, чебрець - 1 гілочка, розмарин - 1 гілочка, томатна паста - 1 ст.л., сіль, перець чорний мелений - за смаком, оливкова олія - 20 мл.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Для початку, нам знадобиться приготувати наваристий рибний бульйон. Ви можете використовувати для його приготування будь-яку рибу, в тому числі і найдрібнішу. Важливо, щоб риба була свіжою.
2. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Також, підготуємо половинки лимона і лайма, щоб в подальшому видавити з них сік в нашу страву.
3. У глибокій каструлі обсмажуємо на оливковій олії цибулю і часник. Додамо гілочку розмарину і чебрецю. Після цього, додамо в каструлю порізані помідори черрі.
4. Коли овочі добре протушкуються, дістанемо з каструлі чебрець і розмарин. Додамо томатну пасту, сіль і перець за смаком.
5. Викладаємо морепродукти. Для початку, додавайте великі креветки і мідії. Також, на даному етапі приготування видавлюємо в суп сік з половинки лимона і половинки лайма.
6. Заливаємо в каструлю проціджений через сито рибний бульйон, Додаємо листя базиліка. Доводимо суп до кипіння.
7. Коли суп закипить, викладаємо порізане філе (або стейки) риби. Варимо буйабес 20 хвилин.
8. Подаємо страву в гарячому вигляді. Така страва прекрасно поєднується з білим сухим вином.
Смачного!
74
ПАРФЕ ІНГРЕДІЄНТИ: Сир маскарпоне - 250 г., уукор - 150 г., вершки кондитерські (від 36%) - 250 г., ванільна паличка, ягоди - 50 г.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Збити міксером маскарпоне, цукор і зерна ванільної палички до однорідної маси.
2. В іншій ємності збити вершки до пишної маси.
3. Все акуратно з'єднати за допомогою силіконової лопатки до однорідної густої маси.
4. Розподілити по формах, виклавши в кожну ягоди. Поставити в холодильник на 2 години.
5. От і все... Майже... Залишається тільки запалити свічки, запросити до столу кохану людину і... насолоджуватися досконалістю і красою щирих, довірчих, близьких стосунків і радувати одне одного чудовою кулінарною родзинкою!
Смачного!
65
РАТАТУЙ ІНГРЕДІЄНТИ кабачки - 2 шт., баклажани - 2 шт., помідори - 5 шт.,гострий червоний перець - 1/2 шт., часник - 1 зубчик, петрушка - невеличкий пучок, спеції - за смаком (рекомендується використовувати прованські спеції, наприклад, базилік, розмарин, кмин), оливкова олія - 6 ст. л., помідори для томатного соусу - 3 шт., цибуля - 1 шт., перець болгарський - 1 шт., сіль, цукор - за смаком.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Щоб приготувати рататуй, для початку необхідно підготувати овочі: нарізаємо баклажани, кабачки і помідори тонкими кружечками, додаємо сіль і залишаємо на 15 хвилин.
2. Готуємо томатний соус для рататуя: дрібно нарізаємо цибулю і поміщаємо в розігріту з олією сковороду. Поки цибуля підсмажиться, нарізаємо кубиками болгарський перець і додаємо у сковороду. Помідори бажано подрібнити у блендері, але можна порізати кубиками, як і перець. Додаємо помідори до овочів, солимо за смаком і тушкуємо на повільному вогні протягом 10 - 15 хвилин. Можна також додати зелень - петрушку або базилік.
3. Коли томатний соус готовий, половину слід помістити у форму для запікання, де буде готуватися рататуй, а залишок знадобиться при подачі страви.
4. Далі на томатний соус, чергуючи, викладаємо нарізані кільцями овочі - 1 скибочка баклажана, 1 кабачка, 1 помідора і т.д.
5. Після того, як форма повністю заповниться овочами, нарізаємо дрібно гострий червоний перець, петрушку, часник і перемішуємо. Потім викладаємо суміш на майбутній рататуй і скроплюємо оливковою олією.
6. Накриваємо форму кришкою або пергаментним папером і поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
7. Даємо рататую настоятися протягом 15 хвилин. Готовий рататуй подаємо на стіл з томатним соусом і гілочкою петрушки або базиліка.
Смачного!
65
РИЗОТО ІНГРЕДІЄНТИ: 300 г рису арборіо, цибулина, морква, жовтий болгарський перець, 200 г жовтої або зеленої спаржевої квасолі (підійде заморожена), 100 г консервованої кукурудзи, 100 г зеленого горошку (консервованого або замороженого), 1,5 л курячого бульйону, 150 г білого сухого вина, 50 г сиру (бажано пармезану, але можна й експериментувати), 1 ст. л. вершкового масла 2 ст. л. оливкового масла, сіль, перець чорний мелений, сушений базилік.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Для початку всі овочі необхідно нарізати. Цибуля ріжеться досить дрібними кубиками. Морквину почистити й нарізати соломкою. З перцю видалити насіння й також нарізати соломкою.
2. Спаржеву квасоля нарізати шматочками 1-1,5 см завдовжки.
3. В глибокій сковорідці розігріти вершкове масло й обсмажити на ньому цибулю до м'якості.
4. Посолити й поперчити. Краще, щоб цибуля не встигла підсмажитися, а тільки стала м'якою і злегка прозорою. Окремо обсмажити на оливковій олії нарізані овочі: спаржеву квасолю, моркву, перець, кукурудзу й горошок. Посолити й поперчити. Перемішати та тушкувати під кришкою на невеликому вогні протягом 15 хвилин, зняти з вогню.
5. До пасерованої цибулі засипати рис арборіо, перемішати й обсмажувати на середньому вогні декілька хвилин, щоб він вкрився масляною плівкою.
6. Влити вино, добре перемішати. Смажити доти, поки вино не випарується (1-2 хвилини). Додати близько 100 мл гарячого бульйону, добре перемішати. Дати бульйону ввібратися (при безперервному помішуванні). Знову додати трохи бульйону. Це зручно робити великим черпаком.
7. Дати ввібратися. Коли бульйону залишиться близько половини, до рису додати тушковані овочі.
8. Продовжити підливати бульйон. В цілому, рис повинен готуватися 20-25 хвилин, і за цей час весь бульйон повинен бути використаний. Наприкінці додати натертий на дрібній тертці пармезан і перемішати.
9. Якщо необхідно, досолити, доперчити. Приправити базиліком. Подавати відразу ж, прикрасивши листочками рукколи.
69
ТАРТ ТАТЕН ІНГРЕДІЄНТИ: Яблука – 900 г, вершкове масло – 120 г, мелена кориця – 0,25 ч.л., цукор – 5 ст.л., сік 1 лимона, кальвадос – 125 г.

А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Готуємо тісто. Вершкове масло нарізаємо кубиками. Борошно просіваємо, змішуємо з маслом, цукром і дрібкою солі. Розтираємо руками в крихту.
2. Додаємо жовток, 1-2 ст. л. крижаної води і вимішуємо однорідне тісто.
3. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо у плівку і відправляємо в холодильник на 30 хв.
4. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину, нарізаємо шматочками і скроплюємо лимонним соком.
5. У пательні розтоплюємо вершкове масло з 3 ст. л. цукру і корицею. Готуємо, помішуючи, 5 хв., поки суміш не придбає карамельний колір.
6. Викладаємо в карамель по колу часточки яблук. Посипаємо цукром. Готуємо на маленькому вогні 15 хв. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.
На присипаному борошном столі розгортаємо тісто за розміром форми.
7. Розігріваємо духовку до 220 ° С. Накриваємо яблука в пательні тістом, заклавши його краї всередину. Робимо виделкою проколи в 2-3 місцях і випікаємо 35-40 хв.
8. Перевертаємо пиріг на тарілку. Розігріваємо кальвадос в невеликому кухлику, знімаємо з вогню, підпалюємо і обливаємо ним пиріг.
Смачного!
73
Раніше звучали ще раніше
19:04
Lilly Wood & The Prick
Prayer in C (Robin Schulz Remix)
19:01
Ivan NAVI
Коли нема тебе (Bakun Remix)
18:58
Rasmus
In The Shadows
👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!
📱 Слухайте зі смартфона
Аня Дронік, 6 років
Допомагаємо разом
Аня Дронік, 6 років
м.Київ
Приватбанк
5167 9856 6079 1450
Мама Світлана ‎0673900710