А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Для початку, нам знадобиться приготувати наваристий рибний бульйон. Ви можете використовувати для його приготування будь-яку рибу, в тому числі і найдрібнішу. Важливо, щоб риба була свіжою.
2. Дрібно нарізаємо цибулю і часник. Також, підготуємо половинки лимона і лайма, щоб в подальшому видавити з них сік в нашу страву.
3. У глибокій каструлі обсмажуємо на оливковій олії цибулю і часник. Додамо гілочку розмарину і чебрецю. Після цього, додамо в каструлю порізані помідори черрі.
4. Коли овочі добре протушкуються, дістанемо з каструлі чебрець і розмарин. Додамо томатну пасту, сіль і перець за смаком.
5. Викладаємо морепродукти. Для початку, додавайте великі креветки і мідії. Також, на даному етапі приготування видавлюємо в суп сік з половинки лимона і половинки лайма.
6. Заливаємо в каструлю проціджений через сито рибний бульйон, Додаємо листя базиліка. Доводимо суп до кипіння.
7. Коли суп закипить, викладаємо порізане філе (або стейки) риби. Варимо буйабес 20 хвилин.
8. Подаємо страву в гарячому вигляді. Така страва прекрасно поєднується з білим сухим вином.
Смачного!