А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Щоб приготувати рататуй, для початку необхідно підготувати овочі: нарізаємо баклажани, кабачки і помідори тонкими кружечками, додаємо сіль і залишаємо на 15 хвилин.
2. Готуємо томатний соус для рататуя: дрібно нарізаємо цибулю і поміщаємо в розігріту з олією сковороду. Поки цибуля підсмажиться, нарізаємо кубиками болгарський перець і додаємо у сковороду. Помідори бажано подрібнити у блендері, але можна порізати кубиками, як і перець. Додаємо помідори до овочів, солимо за смаком і тушкуємо на повільному вогні протягом 10 - 15 хвилин. Можна також додати зелень - петрушку або базилік.
3. Коли томатний соус готовий, половину слід помістити у форму для запікання, де буде готуватися рататуй, а залишок знадобиться при подачі страви.
4. Далі на томатний соус, чергуючи, викладаємо нарізані кільцями овочі - 1 скибочка баклажана, 1 кабачка, 1 помідора і т.д.
5. Після того, як форма повністю заповниться овочами, нарізаємо дрібно гострий червоний перець, петрушку, часник і перемішуємо. Потім викладаємо суміш на майбутній рататуй і скроплюємо оливковою олією.
6. Накриваємо форму кришкою або пергаментним папером і поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
7. Даємо рататую настоятися протягом 15 хвилин. Готовий рататуй подаємо на стіл з томатним соусом і гілочкою петрушки або базиліка.
Смачного!