А ТЕПЕР ПОКРОКОВО:
1. Готуємо тісто. Вершкове масло нарізаємо кубиками. Борошно просіваємо, змішуємо з маслом, цукром і дрібкою солі. Розтираємо руками в крихту.
2. Додаємо жовток, 1-2 ст. л. крижаної води і вимішуємо однорідне тісто.
3. Скачуємо тісто в кулю, загортаємо у плівку і відправляємо в холодильник на 30 хв.
4. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину, нарізаємо шматочками і скроплюємо лимонним соком.
5. У пательні розтоплюємо вершкове масло з 3 ст. л. цукру і корицею. Готуємо, помішуючи, 5 хв., поки суміш не придбає карамельний колір.
6. Викладаємо в карамель по колу часточки яблук. Посипаємо цукром. Готуємо на маленькому вогні 15 хв. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.
На присипаному борошном столі розгортаємо тісто за розміром форми.
7. Розігріваємо духовку до 220 ° С. Накриваємо яблука в пательні тістом, заклавши його краї всередину. Робимо виделкою проколи в 2-3 місцях і випікаємо 35-40 хв.
8. Перевертаємо пиріг на тарілку. Розігріваємо кальвадос в невеликому кухлику, знімаємо з вогню, підпалюємо і обливаємо ним пиріг.
Смачного!