Яйце – 1 шт.
Молоко – 1 ст.
Хліб заливаємо молоком на 10 хвилин.
Цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо.
У форму для запікання викладаємо віджатий хліб.
Поверх хліба викладаємо половину смаженої цибулі, стегенця, потім решту цибулі.
Заливаємо все молоком, у якому замочували хліб, збитим с яйцем, сіллю та перцем.
Поверх викладаємо натертий сир та запікаємо у духовці 20 хвилин.
ТРАДИЦІЙНА ШОТЛАНДСЬКА ВЕЧЕРЯ - КОККІ-ЛІККІ
ШОТЛАНДСЬКИЙ ЗАКРИТИЙ ПИРІГ З НАЧИНКОЮ З КУРКИ ТА ЦИБУЛІ ПОРЕЙ
Інгредієнти:
Тісто листкове – 200 г
Філе куряче – 6 шт.
Цибуля порей – 5 шт.
Часник – 2 зуб.
Молоко – 0,5 л
Вершки (33%) – 140 мл
Борошно – 4 ст. л.
Масло – 75 г
Яєчний жовток (для змазування)
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Куряче філе ріжемо невеликими шматочками.
Цибулю-порей ріжемо кільцями, часник мілко кришимо.
Обсмажуємо часник на вершковому маслі, додаємо туди муку, помішуючи.
Наливаємо у суміш молоко, мішаємо, допоки не згусне.
Додаємо куряче філе, вершки, сіль і перець, тушкуємо 15 хвилин.
Всипаємо цибулю-порей, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тісто розкатуємо і розрізаємо на полоси шириною 2,5 см.
Начинку викладаємо у глибоку форму, змащену жиром, накриваємо її смужками тіста.
Випікаємо протягом 40 хвилин.
Смачного!
ТРАДИЦІЙНА АВСТРІЙСЬКА ВЕЧЕРЯ - ВІДЕНСЬКИЙ ШНІЦЕЛЬ
Інгредієнти:
Свинина (стейк) – 4 шт
Яйце – 1 шт
Молоко – 50 г
Оливкова олія – 200 г
Борошно
Панірувальні сухарі
Сіль
Суміш перців
Приготування:
Стейки солимо і перчимо, відбиваємо молоточком з обох сторін.
Збиваємо молоко з яйцем, як на омлет.
Кожен стейк обвалюємо в борошні, обмокуємо в яйці.
Обсмажуємо стейки в киплячій олії з обох сторін.
Традиційно віденський шніцель подають з картоплею, маринованими овочами чи салатами.
Смачного!
Фото: irishtimes.com, cookery.com.ua, myrecipes.com, slk.kh.ua, myllynparas.fi, cooking.pyramida.ua,
1000.menu, pinterest.ca, spanishsabores.com, goodhouse.com.ua.