Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Хіт FM Тільки хіти!

Європейська вечеря

Європейська вечеря
Європейська вечеря – це дуже смачно! Особливо разом з Villa Krіm!
 
Щоденно Денис Жупник знайомить вас із цікавими та простими в приготуванні стравами, якими традиційно ласують ввечері у різних європейських країнах.
 
Коккі-ліккі з Шотландії, паніні з Італії, маульташен з Німеччини... Звучить екзотично? Повірте – це дуже смачно! А головне, усі страви, про які розповідає Денис, дуже прості у приготуванні.
Нижче ви можете прочитати детальні рецепти та порадувати новими стравами родину. І пам’ятайте: головний інгредієнт будь-якої європейської вечері – це правильно підібране вино.

ТРАДИЦІЙНА УГОРСЬКА ВЕЧЕРЯ - ФЕСТІ ЗЕЛЕТ – УГОРСЬКИЙ БІФШТЕКС
 
Інгредієнти:
М’ясо (телятина) – 1 кг
Олія  – 0,5 ст.
Гірчиця – 0,5 ст.
Перець духмяний – 0,5 ч. л.
Шпиг (копчений) – 100 г
Цибуля – 2 шт.
Паприка солодка – 2 ст. л.
Жир (свинячий) – 0,5 ч. л.
Хліб (білий) – 5 скибок
Сіль – за смаком
Приготування:
М’ясо нарізаємо товстими шматками.
Змащуємо гірчицею, солимо, перчимо і залишаємо у холодильнику на 2-4 дні.
У маринованому м’ясі робимо по 4 глибоких надрізи у кожному шматку.
Посипаємо м’ясо паприкою, а в кожен надріз вкладаємо тонку скибку шпига і цибулі.
Перев’язуємо кожен шматок по периметру і обсмажуємо м’ясо і скибки хлібу в салі та олії з обох сторін.
Викладаємо м’ясо на хліб і гарніруємо картоплею або овочами.
Смачного!


ТРАДИЦІЙНА ФРАНЦУЗЬКА ВЕЧЕРЯ - ФРІКАСЕ З КУРКИ
 
Інгредієнти:
Рис – 300 г
Куряче філе – 350 г
Печериці біли – 300 г
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Томат – 2 шт.
Борошно – 50 г
Сир твердий – 300 г
Майонез – 200 г
Вершкове масло - 20 г
Спеції – за смаком
Приготування:
Відварюємо рис та курку. Бульйон з курки залишаємо. 
Дрібно нарізаємо цибулю та моркву. Пасеруємо все на маленькому вогні.
Додаємо нарізані томати та печериці – трохи тушкуємо. Потім додаємо нарізану кубиками курку.
Останнім додаємо рис - та ретельно все перемішуємо.
Додаємо борошно – перемішуємо – і формуємо з отриманої маси невеликі кульки.
Кульки викладаємо рядком у змащену вершковим маслом форму. 
Готуємо соус: змішуємо натертий сир із гарячим бульйоном, додаємо майонез та спеції. 
Заливаємо соусом наші кульки – та відправляємо до гарячої духовки (180˚) на 30 хвилин.
Смачного!

ТРАДИЦІЙНА ШВЕЙЦАРСЬКА ВЕЧЕРЯ - М’ЯСНЕ ФОНДЮ

 
Інгредієнти:
Свинина (вирізка) – 500 г
Курятина – 500 г
Для маринаду свинини:
Олія – 3 ст. ложки
Спеції для м’яса – 0,5 пачки
Вермут – 50 г
Маринад для курки:
Лимон – 0,5 шт.
Олія – 3 ст. ложки
Соєвий соус – 3 ст. ложки
Приготування: 
Свинину та курятину нарізаємо шматочками 3х3 сантиметри. Маринуємо 3 години.
У глибокий казан наливаємо олію на половину ємності, нагріваємо на плиті до кипіння.
Наколюємо на вилочку м’ясо, занурюємо в  киплячу олію на 30 секунд. 
Подаємо з салатом зі свіжих овочів і часниковим або пряним хлібом.
Смачного!

ТРАДИЦІЙНА ІТАЛІЙСЬКА ВЕЧЕРЯ - ПАНІНІ З МОЦАРЕЛЛОЮ

 
Інгредієнти:
Білий хліб – 8 скибок
Вершкове масло – 2 ст. л.
Свіжа моцарела – 200 г
Помідори – 2 шт.
Песто – 2 ст. л.
Базилік – декілька листочків
Приготування
Нарізаємо хліб на 8 шматочків.
Моцарелу і помідори нарізаємо тоненькими кружечками.
4 шматочки хліба намащуємо соусом Песто:  1 чайна ложка соусу на шматок хлібу.
Кладемо зверху помідор, Моцарелу, а зверху – листок базиліку. 
Накриваємо бутерброди кусочками хлібу, що лишилися.
Обсмажуємо бутерброди у вершковому маслі по 3 хвилини з кожної сторони.
Смачного!

ТРАДИЦІЙНА НІМЕЦЬКА ВЕЧЕРЯ - МАУЛЬТАШЕН

 
Інгредієнти:
Для  тіста:
Борошно – 3 стакани
Яєчний жовток – 4 шт.
Вода – 100 мл
Сіль – за смаком.
Для начинки:
Фарш (свинина або яловичина) – 0,5 кг
Шпинат – 200 г
Несолодка булочка (або білий хліб) – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Сіль, перець, петрушка.
Приготування:
Тісто: змішуємо всі інгредієнти і вимішуємо еластичне тісто.
Начинка: змішуємо фарш, вимочену в молоці булку, подрібнені шпинат та цибулю, сіль, перець. 
Розкатуємо тісто і обрізаємо у формі прямокутника. Змащуємо один край яйцем.
Викладаємо начинку невеликими купками вздовж листа - і загортаємо. Спочатку край, що змащений, зверху - змащений.
Між бугорцями притискаємо пальцями, відділяючи їх одне від одного. Розрізаємо.
Усіх краї вареничків притискаємо вилкою. Варимо 10-15 хвилин.
Смачного!
 
ТРАДИЦІЙНА ДАНСЬКА ВЕЧЕРЯ - КАЛАККУКО

 
Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 1,5 ст.
Борошно житнє – 1,5 ст.
Вершкове масло – 5 ст. л.
Риба річкова – 800 г
Цибуля – 2 шт.
Сало – 200 г
Вершки – ¼ ст.
Вода – 1 ст.
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Замішуємо тісто з борошна, розтопленого масла, води і солі.
Відкладаємо його до холодильника на 30 хвилин.
Сало і цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо.
Додаємо до цієї суміші порізане рибне філе і робимо фарш.
Тісто розділяємо на 2 частини. Тоненько розкатуємо.
Форму змащуємо маслом, викладаємо половину  тіста, на неї – рибний фарш.
Накриваємо другою половиною тіста і здавлюємо по краю. 
Випікаємо пиріг 2-3 години при температурі 150 С.
Смачного!

ТРАДИЦІЙНА ІСПАНСЬКА ВЕЧЕРЯ - КУРКА ПО-ІСПАНСЬКИ

 
Інгредієнти:
Курячі стегна – 4 шт.
Бальзамічний оцет – 1 ст. ложка
Червоне солодке (напівсолодке) вино – 100 г
Часник – 3 зубчика
Цибуля – 1 велика
Печериці – 100 г
Перець солодкий – 2 шт.
Мед – пів чайної ложки
Табаско – кілька крапель
Оливкова олія нерафінована – 4 ст.ложки
Арахіс – 50 г
Сіль, червоний та чорний перець – щоб було гостренько
Приготування
Курячі стегна натираємо сіллю та чорним перцем, залишаємо на 10 хвилин.
Перець, цибулю, печериці тоненько нарізаємо, арахіс обжарюємо на сухій сковороді.
Стегна обжарюємо до скоринки – на оливковій олії – відкладаємо.
У тій самій олії обжарюємо цибулю, видавлюємо часник, додаємо перець і печериці – тушкуємо 5 хвилин.
Потім вливаємо у овочі вино, додаємо бальзамічний оцет, мед, червоний перець, Табаско та сіль. 
Кладемо у цей соус курячі стегна. 20 хвилин тушкуємо під кришкою на маленькому вогні.
Подаємо Курку по-іспанськи з рисом або свіжим білим хлібом. Зверху страву присипаємо подрібненим арахісом!
Смачного!

ТРАДИЦІЙНА ГОЛАНДСЬКА ВЕЧЕРЯ - ГОЛАНДСЬКА ЦИБУЛЬНА ЗАПІКАНКА

 
Інгредієнти
5-6 скибочок батону
Цибуля – 300 г
Яйце – 1 шт.
Молоко – 1 ст.
Курячі стегенця – 150 г
Твердий сир – 100 г
Олія – 30 г
Сіль та перець за смаком
Приготування
Хліб заливаємо молоком на 10 хвилин.
Цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо.
Тремо на терці сир, стегна нарізаємо кубиками. 
У форму для запікання викладаємо віджатий хліб.
Поверх хліба викладаємо половину смаженої цибулі, стегенця, потім решту цибулі.
Заливаємо все молоком, у якому замочували хліб, збитим с яйцем, сіллю та перцем.
Поверх викладаємо натертий сир та запікаємо у духовці 20 хвилин.
Смачного!
 
ТРАДИЦІЙНА ШОТЛАНДСЬКА ВЕЧЕРЯ - КОККІ-ЛІККІ 
ШОТЛАНДСЬКИЙ ЗАКРИТИЙ ПИРІГ З НАЧИНКОЮ З КУРКИ ТА ЦИБУЛІ ПОРЕЙ

 
Інгредієнти:
Тісто листкове – 200 г
Філе куряче – 6 шт.
Цибуля порей – 5 шт.
Часник – 2 зуб.
Молоко – 0,5 л
Вершки (33%) – 140 мл
Борошно – 4 ст. л.
Масло – 75 г
Яєчний жовток (для змазування)
Сіль, перець – за смаком
 
Приготування:
Куряче філе ріжемо невеликими шматочками.
Цибулю-порей ріжемо кільцями, часник мілко кришимо.
Обсмажуємо часник на вершковому маслі, додаємо туди муку, помішуючи.
Наливаємо у суміш молоко, мішаємо, допоки не згусне.
Додаємо куряче філе, вершки, сіль і перець,  тушкуємо 15 хвилин.
Всипаємо цибулю-порей, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Тісто розкатуємо і розрізаємо на полоси шириною 2,5 см.
Начинку викладаємо у глибоку форму, змащену жиром, накриваємо її смужками тіста.
Випікаємо протягом 40 хвилин.
Смачного!
 
ТРАДИЦІЙНА АВСТРІЙСЬКА ВЕЧЕРЯ - ВІДЕНСЬКИЙ ШНІЦЕЛЬ

 
Інгредієнти:
Свинина (стейк) – 4 шт
Яйце – 1 шт
Молоко – 50 г
Оливкова олія – 200 г
Борошно
Панірувальні сухарі
Сіль
Суміш перців
Приготування:
Стейки солимо і перчимо, відбиваємо молоточком з обох сторін.
Збиваємо молоко з яйцем, як на омлет.
Кожен стейк обвалюємо в  борошні, обмокуємо в яйці.
Обсмажуємо стейки в киплячій олії з обох сторін.
Традиційно віденський шніцель подають з картоплею, маринованими овочами чи салатами.
Смачного!

Фото: irishtimes.com, cookery.com.ua, myrecipes.com, slk.kh.ua, myllynparas.fi, cooking.pyramida.ua, 
1000.menu, pinterest.ca, spanishsabores.com, goodhouse.com.ua.
 
Партнер проекту - Villa Krim

 
 
 
 
 

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Пахолівецька Соломія, 5 років

Допомагаємо разом

Пахолівецька Соломія, 5 років
Житомирська обл., м. Бердичів
Діагноз: нейробластома з ураженням лімфовузлів заочеревинного простору