Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Хіт FM Тільки хіти!
👇 Пишіть ранковому шоу Хеппі Ранок 👇

Єлизавета II відсвяткувала Платиновий ювілей правління

Єлизавета II відсвяткувала Платиновий ювілей правління
07.02.2022
2310
95-річна королева Єлизавета II успадкувала британський трон 70 років тому. Напередодні свята вона оприлюднила послання, в якому подякувала громадськості та її родині за підтримку. У повідомленні вона посилається на трансляцію зі свого 21 Дня народження, в якій пообіцяла жителям Співдружності: «Я заявляю перед усіма вами, що все моє життя, довге воно чи коротке, буде присвячене служінню вам».

Святкування почалось 5 лютого. Королева переглянула добірку листівок, листів та робіт, надісланих їй дітьми та представниками громадськості, щоб відзначити цей та попередній ювілеї. Наприклад, у 2002 році на Золотий ювілей 9-річна Кріс надіслала Її Величності «Рецепт ідеальної королеви». Інгредієнти: «частка вірності», «жменя королівських хвиль» та «чашечка мужності».


Потім Єлизавета II влаштувала прийом у Сандрінгем-Хаусі для членів Жіночого інституту, дітей з обмеженими можливостями, сусідів, з якими дружить монархиня, та персіонерів з персоналу палацу, які мешкають в ньому. Королеві подарували торт із символікою ювілею, виготовлений у місцевій пекарні. Єлизавета II надрізала торт, але роздавати шматочки не стала, залишивши це гостям. "Думаю, я просто встромлю в нього ніж, - пожартувала королева. - А закінчить нехай хтось інший".

Щодо завершення роботи - Єлизавета II не планує йти на пенсію. Її син та спадкоємець престолу принц Уельський в привітанні з ювілеєм назвав її правління визначним досягненням. "Турбота королеви про благополуччя свого народу з кожним роком викликає все більше захоплення", - заявив він.

Напередодні Єлизавета II попросила вважати Каміллу Паркер-Боулз, другу дружину принца Чарльза, королевою-консортом після того, як Чарльз зійде на престол. Оскільки Чарльзу та Каміллі відповідно 73 та 74 роки, вони точно не поб'ють рекорд Єлизавети II щодо тривалості правління. Але вони теж виконують «королівську роботу», підтримуючи зв'язок з країнами Співдружності. Ось так вони днями дякували новозеландцям за підписання Вайтангійського договору 182 роки тому.


Більше про 70 років правління Єлизавети II читайте в матеріалі про минулий день народження Її Величності.

Фото з facebook.com

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Нутрідрінк для Яни

Допомагаємо разом

Нутрідрінк для Яни