Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Lewis Capaldi Forget Me
👇 Пишіть ранковому шоу Хеппі Ранок 👇

Гурт Kalush Orchestra представлятиме Україну на Євробаченні-2022

Гурт Kalush Orchestra представлятиме Україну на Євробаченні-2022
23.02.2022
8907
22 лютого на засіданні Організаційного комітету Національного відбору було нарешті визначено представника від України на конкурсі Євробачення-2022. Гурт Kalush Orchestra, який посів друге місце на Національному відборі, поїде на конкурс із піснею “Stefania”.

Цьогорічний відбір був пов’язаний із великою кількістю скандалів. Під час оголошення результатів голосування виникла плутанина, табличка з балами зникла з екранів. Організатори пояснили, що так сталося через помилки редакторки, однак Kalush Orchestra все одно вимагав оприлюднити протокол з голосуванням суддів. Нещодавно Суспільне дійсно оприлюднило офіційні дані: виявилося, що Ярослав Лодигін та Джамала поставили Alina Pash максимальні 8 балів, а Тіна Кароль поставила їй шість, однак це все одно дало змогу співачці отримати найбільшу оцінку серед учасників.

А от глядацьке голосування відрізнялось від суддівського: на перше місце глядачі поставили саме гурт Kalush Orchestra. Зрештою у конкурсі перемогла Alina Pash, однак згодом її дискваліфікували через підробку документа про відвідування окупованого Криму. Саме тому поїхати на Євробачення запропонували саме Kalush Orchestra. Гурт написав у своєму Інстаграмі:

«Kalush Orchestra їде в Турин на Євробачення 2022 представляти Україну.
Нарешті це сталося, ми разом із Суспільним вирішили усі важливі питання та готові разом привести Україну до успіху!
Постійно бачимо і відчуваємо вашу підтримку. Глядацьке голосування це довело - 1е місце від народу! Маємо велику честь представляти нашу державу!
біцяємо, не підведем».



Ім’я представника від України вже з’явилося і на офіційному сайті Євробачення. Наразі гурт посідає п’яте місце за ставками букмекерів. Однак багато країн ще не визначилися з учасником, тож ситуація може суттєво змінитися будь-якої миті. Багато блогерів із різних країн вже записали свої реакції на пісню “Stefania”. Здебільшого іноземці схвально реагують на таке незвичне поєднання стилів.


Фінал Євробачення відбудеться 14 травня в італійському місті Турин. Півфінали проведуть 10 та 12 травня – в якому з них виступатиме представник від України стане відомо згодом.
 
Пригадаємо, як гурт Kalush Orchestra виступив у Нацвідборі.
 
 

Фото: facebook.com

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Пахолівецька Соломія, 5 років

Допомагаємо разом

Пахолівецька Соломія, 5 років
Житомирська обл., м. Бердичів
Діагноз: нейробластома з ураженням лімфовузлів заочеревинного простору