Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Alice Merton No Roots

Ароматні грінки з часником або сиром у домашніх умовах

Ароматні грінки з часником або сиром у домашніх умовах
02.06.2022
6503
Грінки – смачна хрумка закуска до пива, яка так добре «заходить» саме з пінним напоєм. Це дешеве частування, одночасно натуральне та просте у виготовленні. Щоб отримати смачні грінки, знадобиться зовсім небагато інгредієнтів – сіль, часник чи сир. Хліб можна брати як свіжий, так і черствий, головне без цвілі.



Солоні грінки

Це найкращий варіант для тих, хто любить нейтральні закуски, які не перебивають смаку свіжого пива. З інгредієнтів тільки хліб і сіль, та трохи молока, щоб пом'якшити скибочки.

Рецепт дуже простий. Вам знадобиться будь-який хліб (білий, сірий або чорний), сіль, кілька столових ложок молока та шматочок масла. Процес приготування дуже простий:
  1. Наріжте хліб на однакові шматочки.
  2. Замочіть шматочки у молоці та посоліть.
  3. Розігрійте олію на пательні.
  4. Підсмажте хлібці до хрусткої скоринки.
  5. Подавайте теплими разом із холодним пивом.
Якщо хочете грінки прямо зараз, то купити на https://turbo.ua/category/sukharyky-ta-hrinky - найкращий вихід, це швидко, надійно, завжди смачно і не потрібно нічого готувати.

Часниковий соус до хрустких грінок

Цей соус давно визнаний найбільш універсальним, особливо коли йдеться про грінки. Склад дуже бюджетний, а смак завжди можна урізноманітнити спеціями. Вам знадобиться по 30 грам сметани та майонезу, 1 зубок часнику, зелень або інші трави (свіжі чи сушені).

Змішайте всі інгредієнти та поставте соус у холодильник, щоб настоявся. Вже за 20 хвилин смачний, прохолодний та ароматний соус готовий.

Житні часникові грінки

Ці грінки – класика. Вони ідеально смакують як зі світлим, так і з темним пивом. Їх можна зустріти в меню практично будь-якого бару чи пабу. А готуються вони швидко і просто. На півкілограма житнього хліба, нам знадобляться 2 зубчики часнику та трішки олії на ваш смак. Рецепт такий:
  1. Наріжте хліб на смужки або кубики.
  2. Розігрійте пательню з олією.
  3. Обсмажуйте скибочки хліба з кожного боку до скоринки на маленькому вогні.
  4. Очищений часник натріть на тертці, змішайте олією. За смаком можна додати спеції.
  5. Змастіть підсмажений хліб часниковим соусом.

Грінки із сиром

Розплавлений сир – ще одна ідеальна закуска до хмільного напою. Рецепт відрізняється від інших тим, що вам потрібна не пательня, а духовка, будемо запікати! Потрібно взяти пару зубчиків часнику, півбуханки хліба, трохи солі і, звичайно ж, сир.

Готуйте сирні грінки так:
  1. Хліб посоліть та видавіть зверху часник, щоб він гарно просочився.
  2. Щоб просочити шматочки, складіть їх парами як сендвічі і залиште на 3-5 хвилин. Потім переверніть іншою стороною.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів, посипте хліб спеціями.
  4. Тепер його можна акуратно розрізати на скибочки або смужки та викласти у форму для запікання.
  5. У духовці грінки тримаємо трохи більше 10 хвилин – важливо встигнути перевернути в перші кілька хвилин.
  6. Натертий сир потрібно висипати на гарячі грінки після вимкнення духовки або за хвилину до закінчення випічки



Тепер, коли раптово захочеться посмакувати келихом холодного пива, не доведеться бігти до найближчого магазину за сухариками, можна приготувати їх самостійно. Але, якщо не встигаєте зробити грінки навіть за найпростішим рецептом - вибирайте доставку, головне, щоб гарячі грінки добре упаковали, і вони приїхали до вас в ідеальному вигляді: хрусткі та гарячі. Або обирайте сухарики - їх ви зможете вдома посипати сиром, натерти часником, злегка підігріти - і частування готове!

Партнерський матеріал



Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Ліки для Ярослава

Допомагаємо разом

Ліки для Ярослава