Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Хіт FM Тільки хіти!

Прем'єра мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

Прем'єра мультфільму «Мавка. Лісова пісня»
02.03.2023
4210
2 березня в усіх кінотеатрах України стартує довгоочікувана прем’єра мультфільму «Мавка. Лісова пісня» за мотивами драми-феєрії Лесі Українки. Сюжет відомий (сподіваємось) усім: Мавка — Душа Лісу і його Берегиня — закохується у людину, талановитого музику Лукаша, й опиняється перед складним вибором: кохання чи її обов'язок перед Лісом.
 
Проєкт студії Анімаград переміг в державному конкурсі ще у 2016 році. Європейська прем’єра тизеру відбулась в 2017 і викликала неабиякий інтерес на міжнародних кінофорумах. Українські та світові зірки примірювали на себе чарівний образ Мавки. Бізнес підхопив тренд – Mavka Universe прикрасив супермаркети «Сільпо», інші бренди розробили тематичні продукти, про співпрацю з проєктом оголосив Mastercard. На повний метр очікували в 2018 році, але створення фільму зайняло більше часу, в потім життя внесло свої корективи.

Зате тепер мультфільм обіцяє стати справжнім українським блокбастером. Мальовничий всесвіт Мавки продуманий до найдрібніших автентичних деталей, а в дубляжі взяли участь найяскравіші українські зірки. Над втіленням головної героїні - Мавки - працювали відразу три відомі українські особистості: Наталка Денисенко озвучила Берегиню Лісу, Катерина Кухар наділила її своїми рухами та пластикою, а Христина Соловій виконала Мавчині пісні. Лукашу свій голос подарував Артем Пивоваров, лиходійниці Килині — Олена Кравець, Юлія Саніна (фронтвумен The Hardkiss) втілила Русалку Водяницю, а співак Михайло Хома (DZIDZIO) — лісового Шумника Гука. Фрола озвучив Сергій Притула, «Того, Що у Скелі Сидить» дублював Олег Скрипка, а роль Знахарки дісталась акторці Наталії Сумській. Лісовик заговорив голосом Назара Задніпровського, а Лукашів Дядько Лев — голосом Олега Михайлюти (Фагота з гурту ТНМК). Катерина Осадча втілила голос українських жінок, а голосом Ніни Матвієнко буде розказано передісторію, з якої розпочинається мультфільм. 
 
Саундтрек фільму «Мавка. Лісова пісня» заслуговує особливої уваги: його створювали етно-гурт ДахаБраха, Артем Пивоваров та Христина Соловій. Кліп на пісню «Мова вітру», що вийшов у лютому 2023, продовжує набирати перегляди.  


“Мавка — сильний жіночий персонаж із українських легенд. Вона прагне миру в своїй домівці, як і мільйони українців сьогодні. Разом з іншими жіночими образами студії Animagrad із мультфільмів “Викрадена принцеса: Руслан і Людмила” (2018) і “Роксолана” (у розробці), Мавка уособлює силу духу українського характеру”, — переконаний режисер Олег Маламуж.
  
“Історія, розказана в “Мавці”, знайде живий відгук в аудиторії по всьому світу. Вона дарує надію й нагадує про те, що добро завжди перемагає зло, а любов сильніша за ненависть”, — додає Анна Єлісєєва, продюсерка мультфільму.
 
Якщо ви ще не переконані, що варто бігти в кінотеатр – подивіться трейлер:


До речі, світ зможе не лише подивитися, але й почитати цю прекрасну історію. Випущено серію книжок, до якої входять перевидання класичної драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки українською та англійською мовами у кінообкладинці, переказ поеми для дітей з концепт-артами з анімаційного проекту і скетчбук з героями фільму. 
 
Частина грошей від продажу йде на благодійну акцію «Врятуємо рись!», яку підтримує Всесвітній фонд природи WWF в Україні. Кошти спрямують на дослідження популяції євразійської рисі на Поліссі та поліпшення умов проживання тварин на волі.

І ще трохи про містичне - дізнавайтеся, що чекає на вас цієї весни у нашому гороскопі.
 
Зображення з https://mavka.ua/

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Реабілітація для Марійки

Допомагаємо разом

Реабілітація для Марійки