Лаванда є популярним інгредієнтом в кондитерській галузі, оскільки вона додає унікальний аромат і смак до різних солодких страв. Рослина має характерний цитрусовий присмак з нотками меду та м'яти, що додає унікальний смак і запах у страви, особливо солодкі. Лаванду можна використовувати в різноманітних десертах, таких як тістечка, мафіни, морозиво, пудинги, кекси, панакоти та багато іншого. Це дозволяє експериментувати з їжею та створювати унікальні смакові комбінації. Деякі види лаванди можуть містити хімічні домішки, які не підходять для їжі, тому перед тим, як додати лаванду до десертів, переконайтеся, що вона є придатною до вживання.
Пісочне печиво з лавандою
Лавандове печиво — чудовий варіант сніданку, особливо смачно воно поєднується зі свіжими фруктами або конфітюром.
Інгредієнти для печива:
- 2 ст. л. сушеної лаванди;
- 400 г борошна;
- 50 г цукру;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 100 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 100 г вершків;
- 200 г полуниці;
- 100 г збитих вершків.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко для випічки накрийте пергаментним папером і злегка змастіть вершковим маслом. Окремо змішайте цукор, розпушувач, борошно та сіль. Поступово додавайте масло, нарізане на дрібні кубики та вимішуйте тісто до однорідної маси.
Змішайте яйце, вершки та суцвіття лаванди. Додати їх у тісто та знову перемішайте. Викладіть тісто на поверхню, посипану борошном і розкачайте товщиною 0,5 см. За допомогою будь-яких формочок виріжте фігурки, викладіть їх на пергамент і випікайте протягом 15–20 хвилин до готовності. Після охолодження можете прикрасити печиво свіжими фруктами або збитими вершками.
Придбати все необхідне для приготування ви завжди можете в мережі магазинів METRO. Це якісні товари за доступною ціною, а з міксоптом від METRO шопінг стає ще вигіднішим. Деталі за посиланням
https://www.metro.ua/chomu-metro/tsinovi-perevahy-vid-METRO/mixopt.
Лавандовий цукор
Мало хто знає, але з ароматних суцвіть можна зробити неймовірні приправи для м'ясних страв, випічки тощо. Лавандовий цукор має неповторний смак та аромат, а також виражену користь. Додавати його можна в печиво, пироги, конфітюри. Щоб зробити такий цукор, потрібно засипати 5 стебел лаванди в 300 г цукру і залишити на тиждень.
Лавандовий сироп
Солодкий сироп із квітковим ароматом лаванди має неповторний смак. Його можна додавати в чай, варення, заправляти фруктові салати, морозиво, холодні напої тощо.
Інгредієнти для сиропу з лаванди:
- 6–7 ст. л. квітів лаванди;
- 400 мл фільтрованої води;
- 300 г цукру.
У каструлі на середньому вогні воду потрібно довести до кипіння. Потім туди потрібно додати цукор і помішувати, доки він не розчиниться. Заберіть сироп з вогню і додайте сушені квіти лаванди. Охолодіть ласощі і зберігайте в холодильнику до 3–4 тижнів.
Мохіто з лавандою
З лаванди можна приготувати легкий освіжаючий напій, який можна зробити гостям на святі або вечірці. Інгредієнти для мохіто наступні:
- 50 г рому;
- 8–10 свіжого листя м'яти;
- 50 г лавандового сиропу;
- ½ лайма;
- лимонад;
- щіпка сушеної лаванди.
Змішайте в шейкері листя м'яти, сік лайма та сироп лаванди. Потім додайте ром, лід і попрацюйте шейкером хвилину. Вилийте вміст у келих, додайте содову, за бажанням можна прикрасити напій квітами лаванди.
Загалом, десерти з лавандою мають особливу чарівність і незабутні смаки для ваших рецепторів. Експериментуйте з різними рецептами та насолоджуйтеся цим унікальним інгредієнтом у своїх кулінарних творіннях!
Партнерський матеріал