Як вибрати взуття для стильних щоденних образів

Як вибрати взуття для стильних щоденних образів
29.09.2023
330
Минув час, коли треба було щодня підбирати окрему пару взуття під кожен ансамбль, сумочку - під взуття, а колір помади – під сумочку. Зараз в тренді капсульний гардероб, який спрощує життя та заощаджує гроші і жінкам, і чоловікам. Але чим менше елементів – тим вони важливіші, тому взуття треба обирати дуже ретельно.


Що таке капсульний гардероб


Ідею та само поняття запропонувала американська блогерка Керолайн Джой. Вона залишила в своєму гардеробі лише 37 речей, які ідеально поєднувались в кілька ансамблів «на всі випадки життя». Щоб допомогти іншим, Керолайн створила пленер, завдяки якому можна обрати - що залишити в шафі, що віддати на благодійність або подарувати, а що, навпаки, придбати. В результаті в гардеробі має залишитись 10-15 комплектів одягу на 4 сезони. Якщо ж «перераховувати» на пари взуття – це 8-12 пар. 

Розберемо «взуттєву шафу» для жінок, яка, традиційно, трохи більша за чоловічу чи дитячу. Хоча на сезон осінь-зима відомі бренди пропонують на https://answear.ua/k/vin/vzuttya/cherevyky-i-choboty багато моделей унісекс.


Три універсальні моделі для щоденного гардеробу


1. Туфлі-«балетки». Зручні, стильні та одночасно дуже жіночні.

Пасують до: спідниці чи сукні будь-якої довжини та фасону, брюк чи брючного костюму, джинсів, легінсів, шорт.

Виключення: спортивний костюм чи спортивні брюки.

Також деяким автоледі незручно кермувати автівкою в «балетках». Тож, варто просто перевзуватись.

2. Кросівки. Наймасовіше взуття в наш час.

Пасують до: спідниці, сукні або брюк в стилі кежуал, джинсів, легінсів, шорт.

Виключення: ділові та вечірні сукні, спідниці чи брюки.

Звісно, кросівки для щоденних пересувань та для зайнять в спорт-клубі або ранкових пробіжок мають бути різними.

3. Черевики зі шнурівкою

Пасують до: спідниці, сукні або брюк в стилі кежуал, джинсів.

Виключення: ділові та вечірні сукні, спідниці чи брюки, спортивні костюми. «Виключення з виключення» - вечірній лук, в якому навмисно створюється стиль ф’южн – наприклад, тонка шовкова сукня та мартінси.


Чи варто купувати взуття для екстремальної погоди


Гумові чоботи для зливи чи уггі https://answear.ua/m/ugg, що ідеально підходять для ожеледиці, не пасують до більшості луків. Але ситуативно дійсно рятують здоров’я та настрій. Тож, варто мати таке спеціалізоване взуття для особливих випадків. На робочому місці можна перевзутися в щось більш доречне.


Якім має бути взуття «на вихід»


Навіть якщо у вас на роботі відсутній дрес-код і ви не приймаєте участі в офіційних церемоніях, є випадки, коли треба виглядати урочисто: весілля, ювілей, корпоратив чи фотосесія. Вечірній наряд можна взяти в оренду. А ось взувати чуже взуття не варто. Оберіть пару класичних чорних «човників» на підборах середньої висоти, без додаткових прикрас, краще з натуральної шкіри. Таке взуття пасує до будь-якого ансамблю, доречно влітку та взимку, не виходить з моди і гарно зберігається при належному догляді.


Шукайте свій ідеальний розмір


Іноді пара красивих туфель дуже подобається, але трошки не підходить за розміром. Жінка часто думає: «Треба просто розносити», чи навіть використовує спеціальні засоби, які розтягують матеріал. Насправді форма колодки псується, тому «розношене» взуття служитиме недовго. Якщо ж розмір, навпаки, трохи більше – можна використати силіконові вкладиші (які продаються в танцювальних магазинах), але дискомфорт все одне залишиться. Тож, якщо пара «не по нозі» - шукайте іншу.

Купувати взуття в інтернеті дуже зручно, але треба використовувати кілька правил:
  • Орієнтуйтесь не тільки на розмір за номером, але й на таблицю в сантиметрах (або переводить з дюймів, якщо купуєте за американською чи англійською системами виміру).
  • Враховуйте не лише довжину стопи, але й повноту (вимірюється по найширшим точкам ділянки носка).
  • Обирайте магазини чи служби доставки, які  дозволяють поміряти взуття при отриманні і відправити назад, якщо воно не підійшло

А краще завітайте до реального магазину, адже процес шопінгу зазвичай – приємна процедура.


Доглядайте за взуттям правильно


  • Тренд на екологію поширюється на всі сфери життя. Дехто свідомо відмовляється від виробів з натуральної шкіри. Але альтернативні матеріали потребують такого ж ретельного догляду, про яке варто дізнатись при купівлі.
  • Деяке взуття можна прати в пральній машині, звісно, окремо від одягу. Але якщо взуття має спеціальний захист від вологи – він може зіпсуватись від надто активного чищення.
  • Профілактика від бруду, вологи, неприємного запаху за допомогою спеціальних засобів подовжить життя улюбленому взуттю, тож не заощаджуйте на цьому.

Бажаємо вам приємних покупок та яскравих луків щодня! 

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Ліки для Ярослава

Допомагаємо разом

Ліки для Ярослава