Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Хіт FM Тільки хіти!

Що робити, якщо поліс зелена картка закінчився за кордоном? Питання та відповіді

Що робити, якщо поліс зелена картка закінчився за кордоном? Питання та відповіді
15.01.2024
438
Подорожувати заради відпочинку - це чудово, та під час війни питання виїзду за кордон для українців стало нагальним. Найкомфортніший варіант для поїздки - власним авто, але тут з'являється проблема: для виїзду машиною за межі України знадобиться зелена карта на авто - міжнародний страховий сертифікат. Він забезпечує страхування відповідальності водія в разі ДТП, травмування або загибелі третіх осіб.

Як я можу придбати зелену картку для виїзду за кордон?


У час технічного розвитку оформити поліс дуже легко. Ви можете отримати зелену карту онлайн всього за 10 хвилин. Для цього:

  1. Розрахуйте вартість договору (впишіть всі необхідні дані та перегляньте ціну зеленої карти).
  2. Впишіть особисті дані.
  3. Оплатіть та підпишіть договір.
  4. Завантажте поліс зеленої карти на авто.



Я вже за кордоном. Як мені оформити поліс?


По-перше, не варто панікувати, якщо термін дії зеленої карти закінчився за кордоном. Є два варіанти вирішення цієї ситуації:

  • Оформити місцеву страховку в країні перебування. Цей варіант є найпростішим, але він може бути найдорожчим. Вартість місцевої страховки зазвичай значно вища, ніж вартість зеленої картки.
  • Придбати новий поліс зеленої картки в Україні онлайн. Цей варіант є більш економічним, оскільки вартість зеленої картки в Україні нижча, ніж вартість місцевої страховки в більшості країн. Як це зробити, повідомили вище.

Якщо поліс зеленої карти закінчився за кордоном, чи можна продовжити його, а не купувати новий?


Поліс зеленої карти не можна продовжити, адже він діє лише протягом певного періоду часу (термін дії страховки може становити від 15 днів до 1 року). Після закінчення терміну дії його необхідно замінити новим.



Що буде якщо вчасно не придбати нову зелену карту?


Урядами більшості країн передбачено штрафи за відсутність страховки на авто. Наприклад, в Польщі сума штрафу за два тижні може збільшитися вдвічі, а от в Німеччині не важко потрапити і до в'язниці на термін до 6 місяців в разі відсутності зеленої карти. Також у разі ДТП водій може бути змушений самостійно покривати витрати на відшкодування шкоди, завданої потерпілим.

Отже, краще не відкладати оформлення нового полісу зеленої карти.

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Реабілітація для Марійки

Допомагаємо разом

Реабілітація для Марійки