Що приготувати, якщо нема світла

Що приготувати, якщо нема світла
26.06.2024
125
Часті відключення електроенергії та літня спека – умови, в яких важко готувати та безпечно зберігати їжу. До того ж, влітку не дуже смакують гарячі та важкі для шлунку страви, проте хочеться приготувати щось нашвидкуруч.

Що ж робити? Можна замовити готові страви, наприклад, за запитом «доставка їжі у Полтаві» інтернет запропонує вам кілька зручних варіантів. А можна переглянути свій звичний перелік продуктів та скласти нове меню на літо. Ось що можна готувати взагалі без теплової обробки, безпечно зберігати та зручно брати з собою на роботу чи на пікнік.

Салати зі свіжих овочів


Сезонні овочі – джерело вітамінів, мікроелементів, яскравого смаку а ще - поле для творчих експериментів. Спробуйте поєднувати різні інгредієнти: овочі, фрукти, зелень, насіння, горіхи, сир, копчене м’ясо, варені яйця, сухарики.  В якості заправки можна додавати несолодкий йогурт, кефір, соєвий соус або будь-яку олію. Цей варіант дуже бюджетний, адже зараз в продажі безліч вітчизняних продуктів.

Овочеві та ягідні смузі


Це теж проста та корисна страва, яку можна приготувати без світла. Електричний блендер, звісно, полегшує процес. Але ніж, терка, ручний віночок для збивання теж впораються з задачею. До суміші з овочів чи ягід можна додавати готове спортивне харчування, йогурт, молоко або сік.



Холодні супи


Іспанський томатний гаспачо, болгарський таратор з огірків, корейський суп куксі – є безліч рецептів холодних супів, які не треба варити. Їх дуже просто знайти в інтернеті, але спочатку передивіться продукти, які є в наявності.

Донер та шаурма


Насправді, ці страви, що походять зі Сходу, дуже схожі: рулет з тонкого тіста з м’ясною та овочевою начинкою. М’ясо для страви готується на вертикальному вертелі. Традиційно донер завертається в тонку лепешку, а шаурма в лаваш, також вони відрізняються соусами. Але ви можете приготувати щось своє з тих продуктів, що є вдома.  М’ясо, сир, овочі, зелень нарізаємо соломкою; додаємо соус, який можна змішати з майонеза та кетчупа; завертаємо в лаваш.



Бургер, сендвіч та канапка


Це теж кулінарні «родичі», які, виявляється. відрізняються не дуже суттєво. Для бургера треба мати круглу булку, яку розрізають навпіл, котлету з рубленого м’яса, сир, зелень, ну а решта начинки – за вашим бажанням та можливостями. Сендвіч робиться з двох скибок хліба, а канапка (або ж бутерброд за німецькою традицією) – з одного, начинка ж може бути якою завгодно – від консервів до свіжих фруктів та ягід. 

Літні десерти


Домашній йогурт, морозиво, мус чи желе – це не лише смаколики, але й повноцінні калорійні страви. В продажу є багато готових сумішей, які треба лише розвести з водою та охолодити. Є і більш зручні та легкі варіанти готових перекусів: енергетичні батончики, шоколад, горіхи та сухофрукти. Вони не замінять повноцінний раціон, але допоможуть протриматися до того моменту, як ви зможете приготувати щось більш фундаментальне.

Звісно, харчуватись треба збалансовано, вчасно та свідомо. Але іноді варто змиритися з тимчасовими змінами раціону, щоб зберегти сили та здоров’я. Адже тільки разом ми наблизимо Перемогу. Смачного та позитивного вам літа! 

Інформація на правах реклами

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Татач Марія, 10 років

Допомагаємо разом

Татач Марія, 10 років