Гарбузовий сезон - ідеальний час для приготування легких, смачних страв, які ввібрали в себе затишні аромати осені.
Смажений гарбуз
Інгредієнти:
4 склянки гарбуза (нарізаного кубиками)
2 ст.л. оливкової олії
сіль та перець за смаком
Приготування: Полити гарбуз олією та приправами. Смажити при 200°C протягом 25-30 хвилин.
Гарбузові оладки
Інгредієнти:
1 склянка гарбузового пюре
1 1/2 склянки борошна
1 ст.л. розпушувача
1 склянка молока
1 яйце
1 ч.л. кориці
2 ст.л. цукру
Приготування: Змішати інгредієнти в тісто. Смажити на змащеній олією пательні до золотистого кольору.
Гарбузовий суп
Інгредієнти:
4 склянки гарбуза (нарізаного кубиками)
1 цибулина (нарізана)
2 зубчики часнику (подрібнені)
4 склянки овочевого бульйону
1/2 склянки вершків
Приготування: Обсмажити цибулю та часник. Додати гарбуз і бульйон. Тушкувати до м'якості, збити блендером, потім додати вершки.
Гарбузовий соус до пасти
Інгредієнти:
1 склянка гарбузового пюре
2 зубчики часнику (подрібнені)
1/4 склянки вершків
1/4 склянки пармезану (тертого)
Спеції за смаком
Приготування: Обсмажити часник, додати пюре, тушкувати з вершками та спеціями. Додати макарони, зверху посипати пармезаном.
Гарбузовий смузі
Інгредієнти:
1/2 склянки гарбузового пюре
1 банан
1 склянка мигдалевого молока
1/2 ч. л. кориці
1 ст.л. меду