Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Океан Ельзи та YAKTAK, Kola, Shumei, Jerry Heil Той день

Простий рецепт різотто з морепродуктами

Простий рецепт різотто з морепродуктами
30.03.2021
3066
Різотто – відома італійська страва, яку неважко приготувати вдома. Вона може бути з м’ясом, куркою, грибами, пармезаном, квасолею та іншими овочами. Рецептів безліч, секрет один – особливий спосіб приготування рису.  
 
Для різотто можна придбати спеціальний рис (наприклад, італійський арборіо), а можна використати звичайний круглий (на 4 порції – склянка рису). Для нашого варіанту потрібні морепродукти (200-300 г заморожених), вершки (жирні, 200 г, тобто маленька упаковка), сухе біле вино (пляшка), бульйон (якщо є – півлітра), 1 велика цибулина, 2-3 зубчика часнику, олія для смаження (оливкова краща, але соняшникова теж підійде) та дві пательні. Чому? Тому що рис треба готувати саме на пательні.

 
Спочатку в розігріту пательню покласти порізану цибулю, але не засмажувати її, тільки пасерувати. Одночасно додати часник, але не чавити його на пюре, а лише трошки стиснути, щоб потім видалити зубчики. В суміш олії, цибулі та того, що залишилось від часника (а це аромат) висипати рис і ретельно мішати, поки він не отримає золотавий відтінок. Відтоді потроху додавати вино і розмішувати, щоб воно випарилось. Приблизно склянка вина піде в різотто, решта залишиться на вечерю. Після вина також потроху додавати бульйон або кип’ячену воду, а в фіналі залити вершки. Перемішувати приблизно півгодини, поки рис не буде напівготовим.
 
Морепродукти треба заздалегідь розморозити в друшляку. Можна окремо набрати на вагу креветок, кальмарів, восьминогів та інших дарів моря. Але простіше придбати готовий морський коктейль. Інгредієнти коктейлю зберігаються в глазурі, яка випаровується на пательні приблизно за 15 хвилин. Коли рідина зникне, морепродукти готові. Важливо не перетримати їх на вогні, тому що білок може «згорнутись» і шматочки будуть жорсткуваті.

 
Далі на велике блюдо викласти рис, зверху – морепродукти, накрити кришкою і ще на кілька хвилин поставити в духовку або мікрохвильовку. Подавати з білим вином, яке залишилося після приготування.

Дізнавайтеся також про інші корисні страви проти весняного авітамінозу.
 

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Ліки для Ярослава

Допомагаємо разом

Ліки для Ярослава