Хто представлятиме Україну на Євробаченні: оновлений список фіналістів

Хто представлятиме Україну на Євробаченні: оновлений список фіналістів
25.01.2022
3971
14 травня відбудеться фінал популярного пісенного конкурсу Євробачення. Цього року господарем Євробачення є Італія, адже саме представник цієї країни – гурт Maneskin – здобув перемогу в 2021. Конкурс відбудеться у місті Турин.
 
Більшість країн, які беруть участь у цьогорічному конкурсі, вже почали підготовку до нього. В Україні почався відбір претендентів на звання представника від нашої країни. Від 2014 року відбір претендентів відбувався у кілька етапів: спочатку журі розглядало усі заявки від музикантів, які бажають спробувати свої сили, з них відбиралися претенденти, які змагалися у півфіналах та фіналі.
 
Цього року система відбору знову змінилася. Так, після розгляду усіх заявок (яких цього року було 284) журі визначилося з лонглистом з 27 виконавців. 24 січня було оголошено короткий список з 8 виконавців, які змагатимуться у фіналі – лише на цьому етапі глядачі зможуть голосувати за своїх фаворитів.
 
Спочатку фіналістами відбору стали:
 
  • Laud
  • Michael Soul  
  • Our Atlantic
  • Roxolana  
  • Wellboy
  • Cloudless 
  • Alina Pash
  • Kalush Orchestra

 
Однак скоро оргкомітетом Національного відбору було виявлено порушення правил учасником Laud. Справа в тому, що заявлена ним для участі пісня — Head Under Water — була оприлюднена в 2018 році, що порушує правила Нацвідбору. Тому Laud припиняє участь, а замість нього виступатиме Barleben із піснею Hear My Words.
 

Barleben
 
Також вже відбулося жеребкування, завдяки якому учасники визначилися, за яким номером виступатимуть. У першій половині фіналу співатимуть Cloudless, Barleben, Michael Soul, Our Atlantic, у другій - Alina Pash, Kalush Orchestra, Roxolana, Wellboy, який наприкінці грудня представив у Хеппі Ранку нові версії своїх хітів.
 
Фінал Національного відбору та визначення переможця, який поїде на Євробачення-2022, відбудеться 12 лютого о 19:00 в прямому ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ. Ведучою основної сцени стане Марія Єфросініна, а за лаштунками працюватиме Тімур Мірошниченко. 
 
Однак через пандемію коронавіруса не всі заплановані заходи відбуваються. Так, нещодавно Адель шокувала новиною про скасування концертів
 
Фото: eurovision.ua

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Нутрідрінк для Яни

Допомагаємо разом

Нутрідрінк для Яни