Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Freya Ridings Weekends

Фіналісти Нацвідбору на Євробачення-2022 в проєкті Хіт FМ LIVE

Фіналісти Нацвідбору на Євробачення-2022 в проєкті Хіт FМ LIVE
10.02.2022
5869
12 лютого відбудеться Нацвідбір на Євробачення-2022. За право представляти Україну на пісенному конкурсі боротимуться 8 учасників, 7 з яких днями завітали на проєкт Хіт FМ LIVE. Cloudless, Barleben, Our Atlantic, Michael Soul, Alina Pash, Wellboy та Roxolana зіграли свої конкурсні треки наживо у нашій студії та розказали про підготовку до фіналу Нацвідбору.

Першим виступив гурт Cloudless. Ведучий Хіт FМ Денис Жупник пригадав, що рівно два роки тому написав у Фейсбуці: «З цим полуфіналом все зрозуміло, пісня для Євробачення є тільки у Cloudless, давайте наступний». «Але сьогодні я так сказати не можу, бо я зацікавлена особа. Але пісня крута, як і два роки тому», - додав ведучий. У відповідь музиканти закликали голосувати за них і пообіцяли, що буде дуже гаряче і круто. Під час виконання пісні вони зімпровізували: «Ви хотіли трохи фольку від нас, може, «Коломиєчку»?». В акустичній версії народна мелодія пролунала особливо яскраво.



Гурт Cloudless

Далі в студії з’явився Barleben, за словами Жупника – один з найспокійніших учасників Нацвідбору, бо навколо нього немає ніяких скандалів. Але співак розповів інше: «Мої повідомлення в Інстаграмі, в Фейсбуці говорять про зворотнє. Коли оголосили всіх фіналістів і сказали про мене замість LAUD, то моя фотографія з’явилась на всіх шпальтах. Багато було незадоволених. Питали: «Хто це такий? Покажіть нам його, де його пісні?» На питання ведучого, чи змінило це стосунки з LAUD, Barleben відповів: «Ми не знайомі, на жаль. Але заміна не пов’язана зі мною. Я був наступний в довгому списку конкурсантів, тому – так склалось». (Про зміну списку фіналістів детальніше читайте тут.

Після виконання дуже ліричної пісні Денис Жупник зізнався: «Я просто заздрю всім людям, які чули тебе в приймачах, тому що цей вечір став набагато кращим та романтичнішим». Ведучий пригадав лише одного переможця Євробачення з ліричною піснею за всю історію конкурсу, але Barleben заперечив: «Я насправді за душевність, за пісні від серця. Євробачення в принципі такий конкурс, в якому немає чіткого формату пісні: сьогодні може виграти рок, завтра хеві метал, а післязавтра може виграти соул». Отже, Жупник побажав гостю успіху та запросив на ефір проєкту «Фан-зона Хіт FМ».



Barleben 

Музиканти з гурту Our Atlantic виявились найколоритнішими гостями цього випуску Хіт FМ LIVE. Денис Жупник припустив, що вони вдягнені в костюми епохи 70-х. Гості пожартували: «Це епоха апсайклінгу, тобто коли є час забігти в секонд-хенд». А потім підтвердили, що в одязі та музиці зараз дотримуються стилю 70-х – 80-х років. Але, як пожартував уже ведучий, оскільки «в секонд завозять й інші речі», цей стиль може змінитись.

Всі пісні гурту Our Atlantic написані українською мовою. Конкурсна називається «Моя любов», тому ведучий поцікавився, чия саме любов - з чотирьох хлопців - надихнула на твір. Виявилось, що нічия: «Ця пісня просто дає зрозуміти, що в кожного в житті були реально важкі токсичні стосунки. Навіть якщо ви не стикалися з цим – то як мінімум у ваших знайомих таке є. Ми закликаємо цією піснею припинити ось це насилля над собою і якомога швидше виходити з токсичних стосунків». – відповів один з музикантів.

Після виконання пісні гурт Our Atlantic запросив слухачів не лише голосувати за них у Нацвідборі Євробачення, але і завітати на їх сольний концерт в Києві та Львові.



Гурт Our Atlantic

Michael Soul, як виявилось, вже був на Хіт FМ як учасник одного з талант-шоу, де він був у команді під керівництвом Тіни Кароль. За його словами, Євробачення дає більше можливостей заявити про себе, адже учасники виконують свої пісні, а не кавери. До речі, Тіна Кароль - членкиня журі нацвідбору, але Michael Soul запевнив, що не звертався до неї по допомогу.

Після виконання акустичної версії пісні Michael Soul розповів про свій номер: «Це метафора про гріхи, про те, як ти прямуєш до світла, тому там буде дуже цікава ілюзія».



Michael Soul

Наступною в студії Хіт FМ з’явилась Alina Pash. Денис Жупник назвав її серйозним гравцем українського шоу-бізнесу і запитав, чи комфортно їй почуватися конкурсанткою. Співачка відповіла: «Це прикольно і це весело. Я брала участь у співочих конкурсах, коли була ще «мала шпингалета». В 13-14 років мені було дуже страшно. Але зараз це викликає лише класний адреналін. Мені подобається повернутись у ці відчуття. Страшно все одно, але готовність також є. Якщо б мені сказали їхати в Турин завтра – я б відповіла ОК».

Alina Pash попередила, що пісня «Тіни забутих предків» пролунає в ефірі Хіт FМ LIVE зовсім інакше, ніж на Нацвідборі. Але пісню можна почути на всіх цифрових платформах, де в ній лунає хор «Щука-риба». «Це справжні карпатські мольфари, і якщо чесно, в Національний відбір я пройшла тому що вони – маги», - зазналась співачка.

Ведучий згадав скандал з піснею, яка передчасно потрапила до мережі, але співачка не розгубилась і наступного ж дня випустила реліз. «Такі речі трапляються на благо», - додала Alina Pash і запросила всіх охочих робити кавери на пісню. «Я вже бачила, що на піаніно цю пісню дуже класно грають, тому я і запросила Владу Бучко, мою класну відьму-подругу, яка чаклує на фортепіано. А я буду чаклувати вокально», - презентувала Alina Pash свій виступ.



Alina Pash та Влада Бучко

Wellboy також вже не раз був на Хіт FМ, представляючи свої пісні в ранковому шоу Хеппі Ранок. Але, як він сам зізнався: «Ще пів року тому я був нікому не потрібний хлопчик із села. А зараз я в студії в тигровому костюмі, в чудесній панамі, демонструю свої навички та вміння. Я не звик до такого темпу, але мені по кайфу».

Денис Жупник пожартував, що Wellboy ще молодий артист та людина, але вже «почав випендруватись: «пісню не заспіваю, не покажу»». Насправді ж виявилось, що реліз пісні ще не відбувся, тому в ефірі Хіт FМ пролунав лише уривок. «Я вам бажаю гарного вечора. Ловіть ці вайби, ловіть цей настрій. Well Done, Wellboy», - додав артист наживо на тлі фрагменту музики.

Наостанок Денис запитав, чи є в новій пісні «бабусечки» з першого кліпу артиста, але Wellboy заперечив: «В новому кліпі будуть суперсексуальні та мегакруті дівчата».



Wellboy

Останньою в Хіт FМ LIVE з’явилась Roxolana. Гостя розповіла, що в дитинстві в усіх конкурсах брала участь із командою, тому на Євробаченні теж з дівчатами. Але Денис констатував, що співачка дуже впевнено поводиться і наодинці. «Я сама пишу пісні для себе, в мене є сильні сторони у вокальному плані, і я намагаюсь всі ці моменти прорахувати в пісні, щоб не було сюрпризів на сцені», - розповіла Roxolana. Пісня з’явилась два тижні тому, але всі цікаві коментарі до неї співачка отримала вже після 2 лютого, коли вже не мала права нічого міняти.

Денис запитав щодо «українського фольку для міжнародного конкурсу», фрагмент якого лунає в пісні. «Ми слухали старі записи народних пісень, щоб надихнутись. Я почула якийсь мотив про зозулю, вирішила його трохи змінити на свій лад, і це виявилось суперкруто», - відповіла співачка.



Roxolana з командою

Єдиний, хто не зміг завітати до Хіт FМ LIVE  8 лютого, був Kalush Orchestra. Але днями Олег Псюк, соліст гурту KALUSH, разом з гуртом Сальто Назад був в гостях у Хеппі Ранку з прем’єрою пісні «Сонячна». Тож, слухачі Хіт FМ вже знайомі з цим учасником Нацвідбору.
 
Щодо прогнозів букмекерів на офіційному сайті eurovisionworld.com – поки лідером є Alina Pash, чий шанс на перемогу оцінюють в 53%. Тож чекаємо прямого ефіру телеканалу UA: ПЕРШИЙ 12 лютого о 19:00. 

Тим часом, переможці премії Brit Awards 2022 вже відомі

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Пахолівецька Соломія, 5 років

Допомагаємо разом

Пахолівецька Соломія, 5 років
Житомирська обл., м. Бердичів
Діагноз: нейробластома з ураженням лімфовузлів заочеревинного простору