Премія YUNA-2023: хто отримав нагороду

Премія YUNA-2023: хто отримав нагороду
20.04.2023
1510
18 квітня оголосили переможців премії «YUNA». Це українська щорічна національна професійна музична премія, назва якої розшифровується як Yearly Ukrainian National Awards. Премія заснована була 27 жовтня 2011 року Павлом Шилько та Мохаммадом Захуром. 

Переможців щороку визначає професійне журі. У 2023 його склад змінився і організатори пояснили, чому:

"Цього року суттєво змінився склад журі YUNA. Причиною тому є повномасштабна війна. Через неї частина наших експертів минулих років змінила сферу діяльності. Але при цьому ми маємо і 7 новачків у складі журі. Ми вдячні за фахову експертизу, яку роблять для премії YUNA ці люди. Ми довіряємо їхньому досвіду і знанню музики та музичної індустрії".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @yunaawards

 
Номінації премії щороку також дещо змінювалися, але цьогорічний список суттєво відрізнявся. Журі визначило 12 переможців в єдиній номінації – «Пісня незламної України».  Переможців експерти обрали із найкращої сотні радіоротацій нових пісень українських виконавців за період із 24 лютого по 31 грудня 2022 року.
 
«В умовах широкомасштабної війни вважаємо неприпустимим влаштовувати пряму конкуренцію і визначати, скажімо, хто кращий виконавець – MONATIK чи Артем Пивоваров, Нам важливо нагородити і надихнути тих артистів, які спромоглися створити дійсно незламну музику, що гартувала бойовий дух українців у найтяжчий рік нашої сучасної історії», - поділився співзасновник та генеральний продюсер YUNA Павло Шилько. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @yunaawards

 

Переможцями YUNA-2023 стали:

 
24/02 – БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ
 
2step – АНТИТІЛА та Ed Sheeran
 
Місто Марії – Океан Ельзи
 
Біля тополі – SHUMEI
 
Пес Патрон – KARTA SVITU
 
Біля серця – KOLA
 
Hey Hey Rise Up – Андрій Хливнюк (Бумбокс) та Pink Floyd
 
Чути гімн – SKOFKA
 
Буде весна – Макс Барських
 
Враже – Енджі Крейда
 
Допоможе ЗСУ – Chico & Qatoshi
 
Oy U Luzi Chervona Kalyna (Army Remix) – Бумбокс та The Kiffness

І ще трохи про якісну українську музику: alyona alyona присвятила трек "Не втратимо зв'язок" тим, хто сумує за близькими.

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Нутрідрінк для Яни

Допомагаємо разом

Нутрідрінк для Яни