Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Volodymyr Dantes Чуєш

Гарбузовий сезон: користь та смачні рецепти з гарбузом

Гарбузовий сезон: користь та смачні рецепти з гарбузом
27.10.2023
867
Гарбуз - дуже поживний та універсальний овоч, який має цілу низку корисних властивостей. Ось деякі з ключових переваг.
 

Поживні речовини

 
Гарбуз є чудовим джерелом основних поживних речовин, таких як вітамін А, вітамін С, калій та клітковина. Вітамін А важливий для зору, імунної системи та здоров'я шкіри, а калій допомагає регулювати кров'яний тиск і баланс рідини.
 

Калорійність
 

Гарбуз відносно низькокалорійний, що робить його хорошим доповненням до різноманітних страв для тих, хто прагне контролювати споживання калорій.
 

Антиоксиданти

 
Яскравий колір гарбуза обумовлений бета-каротином, потужним антиоксидантом, який підтримує імунну функцію і може знизити ризик хронічних захворювань.
 

Клітковина

 
Гарбуз містить клітковину, яка може сприяти здоров'ю травлення, регулювати рівень цукру в крові.
 
Тепер давайте перейдемо до деяких смачних і простих рецептів з гарбузом.
 

Гарбузовий суп
 

Інгредієнти:
 
2 склянки гарбузового пюре 
1 цибулина подрібнена
2 зубчики часнику подрібнені
4 склянки овочевого або курячого бульйону
1 ч. л. меленого кмину
Сіль та перець за смаком
Оливкова олія
 
Приготування:
 
У великій каструлі обсмажте на оливковій олії нарізану цибулю та подрібнений часник, поки вони не стануть м'якими.
Додайте гарбузове пюре, мелений кмин, сіль і перець. Добре перемішайте.
Влийте бульйон і доведіть суміш до кипіння. Зменшуємо вогонь і даємо варитися приблизно 15-20 хвилин.
Блендером збийте суп до однорідної маси.
Додайте приправи за потреби. Подавайте гарячим.

 

Запечений гарбуз
 

1 кг гарбуза
6-7 стол. ложки меду
Кориця за смаком

Приготування:
 
Ретельно помийте гарбуз - це важливо адже запікати його варто саме зі шкіркою - так від добре тримає форму. Очистіть гарбуз від насіння та поріжте шматочками. викладіть на деко чи у посудину для запікання зручного розміру, полийте медом та посипте корицею.  Випійкайте при температурі 200 °С приблизно 45 хвилин.
 

Смузі зі спеціями з гарбуза
 

Інгредієнти:
 
1 склянка гарбузового пюре
1 стиглий банан
1 склянка молока 
1/2 ч. л. спецій - суміші кориці, мускатного горіха та гвоздики
1 ст.л. меду 
 
Приготування:
 
У блендері змішайте гарбузове пюре, банан, молоко, та мед
Збийте до однорідної кремоподібної консистенції.
Розлийте по склянках і за бажанням додайте зверху ще трохи спецій. Смачного!



І ще про плани на вихідні - не забудте перевести годинники на зимовий час.

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Татач Марія, 10 років

Допомагаємо разом

Татач Марія, 10 років