Коли температура повітря стрімко зростає, а сонце припікає, пошук ідеального напою для збереження прохолоди стає вкрай важливим. Пропонуємо вам рецепти освіжаючих напоїв, які обов'язково втамують спрагу і допоможуть освіжитися.
Холодний зелений чай з м'ятою та лимоном
Холодний зелений чай - це фантастичний спосіб насолодитися корисними властивостями зеленого чаю в освіжаючому, охолодженому вигляді. Додавання м'яти і лимона не тільки підсилює смак, але й забезпечує охолоджуючий і тонізуючий ефект.
Як приготувати:
Заваріть чайник зеленого чаю і дайте йому охолонути.
Вилийте чай на лід.
Додайте жменю свіжого листя м'яти та кілька шматочків лимона.
За бажанням підсолодіть медом або сиропом .
Добре перемішуємо і насолоджуємося!
Класичний лимонад
Яскравий смак лимонаду освіжає та бадьорить, що робить його улюбленим напоєм багатьох.
Як приготувати:
Змішайте 1 склянку щойно вичавленого лимонного соку, 1 склянку цукру та 5 склянок холодної води.
Перемішуйте, поки цукор не розчиниться.
Подавайте з льодом, прикрасивши скибочками лимона та гілочкою м'яти.
Холодний чай з гібіскусом
Чай з гібіскусу, відомий своїм яскравим кольором і терпким смаком, неймовірно освіжає і багатий антиоксидантами. Він також не містить кофеїну, що робить його чудовим вибором для людей будь-якого віку.
Як приготувати:
Заваріть чайник червоного чаю з гібіскусу, використовуючи сушені квіти або чайні пакетики.
Дайте йому охолонути і поставте в холодильник.
Додайте лід і підсолодіть медом або простим сиропом.
Додайте вичавлений лайм для додаткової свіжості.
Ягідний холодний чай
Поєднуючи антиоксидантну силу ягід з освіжаючими властивостями холодного чаю, цей напій є одночасно смачним і поживним. Ви можете використовувати будь-які ягоди, які вам подобаються, наприклад, полуницю, чорницю або малину.
Як приготувати:
Заваріть чорний або зелений чай і дайте йому охолонути.
Змішайте чашку ягід і змішайте їх блендером.
Змішайте ягідний сік з чаєм і підсолодіть за смаком.