Суші - закуска, яка популярна у всьому світі. Важко уявити собі жодне свято, щоб на стіл не подавалися суші чи роли. Готують суші з рису, водорості норі та риби. Особлива увага приділяється технології приготування та свіжості інгредієнтів. Справжні японські суші відрізняються від тих, які готують та подають у європейських ресторанах, своєю вишуканою простотою та сирою рибою у складі.
В Японії суші готують майстри, які навчаються цієї справи не один рік. А деякі сушисти навіть присвячують цій справі все життя. Справжній сушист повинен не тільки вміти приготувати суші, а і розбиратися в поєднанні смаків, вміти розпізнавати продукти за якістю.
Доставка суші в Івано-Франківську робить суші доступними для кожного, хто хоче насолодитися яскравим смаком традиційної японської страви.
Основні інгредієнти для суші
Суші, приготовлені власноруч, стануть чудовою прикрасою святкового столу або як варіант смачного перекусу для великої сім’ї. На перший погляд, страву важко приготувати самостійно на власній кухні. Хоча насправді нічого складного в цьому немає. Потрібно лише трохи вашого часу та велике бажання створити кулінарний рецепт власними руками. А ще приготувати необхідні інгредієнти, з яких будете готувати суші.
- Рис для суші є основним інгредієнтом цієї страви. Найкраще для суші купити спеціальний рис, який продають у спеціалізованих відділах супермаркетів.
- Риба і морепродукти належать до швидкопсувних харчових продуктів, тому потрібно ретельно підійти до вибору даної продукції. Для домашніх суші обирають солену або малосолену рибу.
- Водорості норі. Це водорості, які висушують та пресують у спеціальні листи квадратної форми та запікають. Хоча термін придатності у норі великий, але для суші краще підійде найсвіжіший варіант, який краще на смак.
- Додаткові інгредієнти: соєвий соус, васабі, маринований імбир та інші продукти для приготування начинок з бажання хазяйки.
Особливості приготування рису для суші
Хоч суші ми й пов’язуємо перш за все з рибою, але смак страви буде залежати від того, наскільки правильно ми приготуємо рис. Якщо рис вийде несмачним, то ніяка інша смачна начинка не врятує вашу страву.
Перед тим, як варити рис, його треба промити. Японці до цього етапу ставляться дуже відповідально. Адже, промиваючи рис, ми не тільки позбавляємо його різного бруду, а і допомагаємо йому розкрити всі свої найкращі смаки.
Після того, як рис добре промили, його потрібно замочити у співвідношенні 1:1. Це робиться для того, щоб зернята стали м'якше і менше часу пішло на варку рису. Для замочування вистачить хвилин 15. Тепер вже можна братися до варки рису. Якщо у вас є рисоварка або пароварка, то краще варити рис в них. Якщо немає - то вибираємо каструлю з самим товстим дном. Та варимо рис в ній, щоб він не пригорів. Щоб рис не переварився, але став рівномірно м’яким, кришку каструлі, де вариться рис, не можна відкривати.
Обережно перемішайте рис з заправкою. Робити це краще дерев’яною або силіконовою лопаткою, щоб не пошкодити зернятко. Ну все, поздоровляємо - ідеальний рис для суші готов.
Інформація розміщена на правах реклами