Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Арсен Мірзоян Джеральдіна

Як вибрати навушники для прослуховування музики в дорозі

Як вибрати навушники для прослуховування музики в дорозі
16.01.2024
361
Вирушати у подорож без навушників ризиковано. Можна занудьгувати, якщо, звісно, поряд не виявиться цікавого співрозмовника. Але й постійні балачки втомлюють, тож краще мати під рукою якісні навушники Самсунг або іншого бренду. Вони підходять для прослуховування музики й перегляду фільмів без дискомфорту для оточення. 

Завдяки навушникам звук з динаміків смартфона, планшета чи лептопа не докучає пасажирам та не відвертає водія. Також через мікрофон навушників можна записувати голосові повідомлення без зайвих шумів та спілкуватися за допомогою засобів стільникового зв’язку. Загалом, варіантів використання — безліч. Важливо вибрати правильну модель, від якої не болітимуть вуха та не буде іншого дискомфорту. 

Якість звучання


Для отримання збалансованої звукової картинки потрібно обирати моделі з акцентом на низькі частоти. Не варто думати, що низи важливі лише для поціновувачів хард-року. Навколишній шум відчутно впливає на те, що звучить у навушниках: баси з’їдаються, в наслідок чого всі композиції (не тільки «тяжких» жанрів) здаються недостатньо насиченими, «порожніми». 

Стандартного частотного діапазону 20 Гц — 20 кГц цілком достатньо, щоб насолоджуватися гарним звуком навіть у гамірному оточенні.

Тип підключення


Є три типи навушників: дротові, Блютуз та повністю бездротові. 

  1. Перші підключаються за допомогою проводу через фізичний інтерфейс. Найчастіше це міні-Джек, але трапляються компонування з Лайтнингом та Type-C. Головна перевага такого підключення — стабільність. Навушники працюють, що б там не було і не залежать ні від акумулятора, ні від сигналу Bluetooth. 
  2. Другі конектяться зі смартфоном через бездротовий інтерфейс, але між собою з’єднані коротким проводом. Загубити один навушник з пари майже неможливо. Серед плюсів — підвищена автономність, а мінус в нестабільному підключенні та не привабливому дизайні.
  3. Треті — з блютуз-модулем та акумулятором в кожному навушнику. Тобто, повністю без дротів. Їх треба часто заряджати, зате свобода рухів під час прослуховування не обмежена. 



Ергономіка


Вкладки, вакуумні чи накладні — залежить від особистих уподобань користувача:

  • Кругленькі «таблетки» добре пропускають зовнішній шум, тому підходять для тих, хто одночасно хоче сидіти в телефоні й не пропускати важливих розмов у автівці чи автобусі.
  • Мініатюрні внутрішньоканальні — ідеальні для непосидючих власників, адже у вухах фіксуються максимально надійно. Завдяки глибокій посадці — ізолюють від гамору та дають змогу відпочити. 
  • Великі накладні — в «яблучко», якщо від тривалого носіння вставних моделей болять вуха. Регульоване оголів’я підлаштовується під будь-який розмір голови та не тисне.

Наявність мікрофона


Вбудований мікрофон — must have для подорожей. За його відсутності доведеться знімати навушники кожного разу, коли потрібно прийняти вхідний або здійснити вихідний дзвінок. 

У дротових навушників він може бути розташований у блоці керування, а у бездротових зазвичай знаходиться в корпусі. 

Якість та надійність


Цілком ймовірно, що в дорозі навушникам доведеться зіштовхуватися з різноманітними випробуваннями. Падіння з висоти, потрапляння під дощ, намокання від поту — це лише найочевидніші ризики. Тож вологостійкість та міцність матеріалів — обов’язкові вимоги.

Оскільки навушники не завжди знаходитимуться в вухах, для транспортування знадобиться текстильний чохол або пластмасовий чи шкіряний кейс. У дорожчих він є у базовій комплектації, а до ультрабюджетних доведеться купити окремо.  

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Реабілітація для Марійки

Допомагаємо разом

Реабілітація для Марійки