Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Хіт FM Тільки хіти!

День Віри, Надії, Любові та Софії 2023: коли та як відзначати

День Віри, Надії, Любові та Софії 2023: коли та як відзначати
15.09.2023
10847
Від початку вересня Україна перейшла на новий церковний календар і дати деяких звичних свят для нас змінилися. Зокрема, цього року День  Віри, Надії, Любові та Софії відзначатимуть у неділю 17 вересня (замість 30 вересня).
 
Це свято також називають Вселенськими жіночими іменинами, адже у власниць одразу чотирьох жіночих імен - День ангела. Ці імена були і є популярними, тож кожен мав, кого привітати. А згодом в цей день було заведено вітати усіх жінок та дівчат.
 

Історія свята

 
За легендою Софія жила у ІІ столітті в Римі та була добропорядною християнкою. Жінка навчала християнських цінностей трьох доньок - Віру, Надію та Любов. Жодна з них не відмовилася від своєї, забороненої на той час, релігії, навіть під тортурами. Після загибелі доньок та матері їх стали вважати великомученицями, а у цей день - вшановувати їхню пам'ять. Ці великомучениці вважаються покровительками дівчат та жінок з такими ж іменами, а ще усіх доньок та матерів.

 

Як відзначати День Віри, Надії, Любові та Софії

 
Цього дня можна відвідувати церкву, просити про сімейне благополуччя, про дітей, а ще - про перемогу добра, віри, надії та любові над злом.
 
Добре також проводити час у сімейному колі, але не варто влаштовувати пишні застілля. За можливості скажіть добрі слова мамам та/або донькам. 
 
 

Що не можна робити 

 
Займатися хатніми справами: готувати, прибирати, прати
 
Влаштовувати весілля чи вінчання
 
Збирати багато гостей, влаштовувати вечірки
 
Сваритися з близькими.


Але точно можна переглянути фільм про жіночу силу "Я, Ніна", або принаймні кліп на саундтрек до нього - "Сьомий день" гурту Друга Ріка.

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Ліки для Ярослава

Допомагаємо разом

Ліки для Ярослава