Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Хіт FM Тільки хіти!
👇 Пишіть ранковому шоу Хеппі Ранок 👇

Відновлюємо пошкоджене волосся: покроковий план дій

Відновлюємо пошкоджене волосся: покроковий план дій
30.09.2022
2239
Повсякденний стрес, вплив зовнішніх чинників, часте фарбування, неправильний догляд — ось найчастіші причини, що призводять до погіршення стану волосся. Як зрозуміти, що воно потребує інтенсивного відновлення? Можливо, ви помітили, що волосся стало надто пушитися, втратило природний блиск і м’якість, а натомість набуло тьмяності й ламкості, кінчики стали посіченими й сухими, їх важко розчісувати. Так, ви маєте справу з пошкодженим волоссям. Але не варто засмучуватися, адже додатковий стрес вам ні до чого. Потрібно шукати оптимальне вирішення цієї проблеми. Запасіться терпінням, готовністю до змін і дотримуйтеся чіткого плану дій.



Крок 1. Підбираємо ефективні засоби для відновлення

Якщо на вашій поличці у ванній кімнаті стоїть лише шампунь, то ви вже звернули з правильного шляху. Обов’язково використовуйте після миття кондиціонер, який можна назвати найкращим другом будь-якого типу волосся, особливо проблемного. Пошкоджене волосся, як правило, позбавлене зовнішнього захисного шару, і саме кондиціонер дає змогу відновити його за допомогою пом’якшувальних компонентів, зокрема рослинних олій. Кокосова, мигдалева, арганова олії, а також авокадо та ши покращують стан волосся, насичують його живильними речовинами, тому його значно легше розчісувати, а це своєю чергою призводить до збереження цілісності структури. Крім того, варто раз на тиждень наносити маску, яка містить необхідні компоненти для відновлення. Звісно, вибір сучасних б’юті-засобів такий великий, що можна й загубитися. Тому ми пропонуємо чудові варіанти відновлювальної косметики для волосся, що одержала схвальні відгуки від багатьох споживачів.

Американський бренд TIGI Bed Head випускає професійні лінійки для вирішення різних проблем волосся. Шампунь і кондиціонер Recovery завдяки унікальній технології зволоження відновлюють надто сухе й пошкоджене волосся. Colour Goddess — лінійка для фарбованого волосся, що потребує відновлення. Ці засоби містять олію мигдалю та ши, що наповнюють кутикулу вологою, перешкоджають вимиванню пігменту. Для освітленого волосся, що постраждало від впливу хімічних речовин, підійдуть продукти Dumb Blonde. Якщо ви маєте ослаблене волосся з проблемою випадіння, обирайте шампунь і кондиціонер Urban Anti+Dotes Resurrection. Формули цих засобів містять компоненти з доведеною ефективністю, завдяки яким волосся стає шовковистим і сяйливим.



Крок 2. Дотримуємося правил правильного миття та розчісування

  • Під час миття згадайте, що волосся не можна грубо терти, відтискати з нього воду, наче з мокрої білизни. Краще помасажуйте шкіру голови кінчиками пальців й обережно протягніть шампунь від коренів до кінчиків, не втирайте інтенсивно. Так само дбайливо наносьте й кондиціонер.
  • Не очищуйте волосся щодня, адже так ви змиваєте не тільки забруднення, а й захисний бар’єр. Миття голови лише кілька разів на тиждень допоможе вашому волоссю залишатися сяйливим та сприятиме нормалізації гідроліпідного балансу.
  • Не мийте голову гарячою водою, обирайте комфортну теплу температуру, а наприкінці гігієнічної процедури можна сполоснути волосся трішки холоднішою водою, що згладити лусочки й надати йому гладкості.
  • Правильно підбирайте щітку чи браш, щоб запобігти ламкості. Потрібно використовувати вироби з м’якими зубцями чи гнучкими щетинками, які не пошкоджуватимуть волосся та шкіру голови. Уникайте тих, що мають пластикові кульки на кінцях.
  • Не розчісуйте мокре волосся. Вода розтягує стрижень, тому додаткове навантаження у вигляді розчісування може спричинити випадіння. Якщо ви помили волосся, бажано трохи підсушити його рушником (без тертя) чи повітрям і нанести незмивний засіб, а вже потім братися за щітку.



Крок 3. Уникаємо надмірного нагрівання

Надмірне тепло може пошкодити ваше волосся незалежно від того, звідки воно надходить. Узагалі найкраще сушити волосся на повітрі, але, на жаль, на це не завжди є час. Умикайте найнижчий рівень нагрівання для будь-якого приладу, обмежте час, коли гаряче повітря, випрямляч чи стайлер безпосередньо торкаються вашого волосся. Науковці виявили, що, тримаючи фен на відстані 15 см від волосся та безперервно рухаючи ним, ви можете знизити ризик пошкодження. Не використовуйте фен для  волосся, яке спочатку не було частково висушене рушником або повітрям.

Перед тим, як робити укладання, використовуйте термозахисний спрей або сироватку, що містить речовини для створення захисного бар’єру. Не використовуйте термоприлад для стайлінгу на вологому волоссі, оскільки це може призвести до закипання води всередині та розриву кутикули. Якщо у вас є інструмент для термоукладання, якому понад 5 років, не застосовуйте його для укладання пошкодженого волосся, адже чим старший прилад, тим вища ймовірність того, що він може надмірно нагріватися. Фахівці рекомендують використовувати термоінструменти не частіше одного разу на тиждень.

На жаль, не існує швидкого способу відновити пошкоджене волосся. Час і цілеспрямованість є ключовими для того, щоб захистити волосся від подальшого пошкодження. Послідовне дотримання цих правил допоможе стимулювати природний ріст і боротися з посіченими кінчиками, тьмяністю та ламкістю волосся. Якщо ви фарбуєте волосся, краще довірте це діло професіоналові. Професійний колорист знає, як використовувати правильні продукти, щоб мінімізувати пошкодження.

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Реабілітація для Марійки

Допомагаємо разом

Реабілітація для Марійки