Зараз в ефірі
Хеппі Ранок до 10:05
Зараз в ефірі
Rosa Linn Snap

Рейтинг найпопулярніших брендів смартфонів 2023 року

Рейтинг найпопулярніших брендів смартфонів 2023 року
04.06.2023
5331
67% людей у всьому світі користуються мобільними телефонами, при цьому 4 з 5 телефонів — смартфони. В Україні цей показник навіть вищий - 85% користувачів мобільного зв’язку мають саме смартфон. А часто навіть не один: кожен четвертий використовує одночасно два смартфони, а серед молоді у віці від 10 до 17 років понад 50% мають аж по чотири смартфони. Отже, можливо, ви саме зараз теж мрієте про новий гаджет і міркуєте: купити телефон самсунг чи епл, або взагалі спробувати новий бренд? І ви маєте рацію!

Пандемія та повномасштабна війна змінила наші звички користування гаджетами. Зараз стимулюють попит такі причини:
  • дистанційна робота;
  • онлайн-навчання;
  • сім-карти різних операторів «про всяк випадок»;
  • телефон в якості постачальника «запасного інтернету»;
  • телефон в якості зарядного пристрою;
  • а головне – необхідність постійно бути на зв’язку з усіма близькими людьми.

Ось чому в Україні продажі смартфонів не падають, на відміну від решти світу. Дослідження Canalys свідчать, що глобальні поставки смартфонів продовжують зменшуватись - у першому кварталі 2023 року показники впали на 13% до 270 мільйонів одиниць.

Світовий рейтинг виробників смартфонів за результатами продажів в першому кварталі на сьогодні виглядає так:
  1. Samsung  - 60 мільйонів одиниць
  2. Apple - 58 мільйонів
  3. Xiaomi - 30 мільйонів
  4. OPPO – 27 мільйонів
  5. Vivo – 21 мільйон



П’ятірка лідерів продовжує утримувати свої частки ринку. Кожен виробник має в лінійці як преміальні моделі, так і середній клас, кожен впроваджує інновації та пропонує новинки. Навіть якщо ви фанат одного бренду, спробувати щось новеньке завжди цікаво. Можливо, в цьому допоможе коротке знайомство з виробниками.

Samsung

1938 рік, Південна Корея. Підприємець Лі Бьон Чхоль заснував торгову компанію, яка займалася продажем сушених морепродуктів, локшини та сільськогосподарської продукції. Від 1969 Samsung Electronics стала створювати девайси, напівпровідники і телекомунікаційне обладнання. У 1990-і з’явилися напрямки індустрії моди, курортів і розваг, електронної промисловості та інженерно-будівельна група. В 1988 році Samsung представив свій перший мобільний телефон. А в 2018 запустив в Індії найбільшу в світі фабрику смартфонів.

Apple

1976 рік, США. Apple була заснована Стівом Джобсом, Стівом Возняком та Рональдом Вейном з метою розробки та продажу персональних комп'ютерів. Зараз це найбільша у світі компанія в області інформаційних технологій за виручкою. До продуктів Apple належать смартфон iPhone, планшет iPad, персональний комп'ютер Mac, портативний медіа-плеєр iPod і розумний годинник Apple Watch, операційні системи macOS та iOS, медіа-плеєр iTunes, веббраузер Safari та застосунки iLife та iWork. До онлайн-сервісів належать iTunes Store, iOS App Store, Mac App Store та iCloud.

Xiaomi

2010, Китай. Засновник бренду Лей Цзюнь мріяв створити аналог Google-сервісів для китайського ринку. «Apple для бідних» - так дражнили перший смартфон Xiaomi ціною $310. Але репліка незабаром перетворилась на конкурента. Зараз компанія не лише спеціалізується на виробництві смартфонів та інших «розумних пристроїв», але і виробляє безліч інших товарів для комфорту в побуті, які цінують фанати бренду. Але в Україні фанів Xiaomi стає все менше: у квітні 2023 року НАЗК внесло компанію до списку міжнародних спонсорів війни через те, що вона продовжує роботу в росії.

OPPO

2001, Китай. Виробник споживчої електроніки преміум-класу у 2008 запустив власне виробництво мобільних телефонів. Зараз працює та продається в усьому світі. Наприклад, підрозділ, розташований у США, розробляє та виробляє авдіо- та відео-техніку: Hi-End-блюрей-плеєри, навушники й підсилювачі для навушників. Не дивно, що в 2012 році обличчям бренду в зарубіжних країнах став голівудський актор Леонардо Ді Капріо.

Vivo

2009, Китай. Торгова марка належить компанії BBK Electronics, яка конструює та розробляє смартфони, програмне забезпечення та онлайн-сервіси. Окрім Vivo BBK Electronics також володіє (сюрпріз!) Oppo, Realme та OnePlus. У червні 2017 року Vivo уклала спонсорську угоду з FIFA, щоб стати офіційним брендом смартфонів Чемпіонату світу з футболу 2018 та 2022 років.

Отже, хоча Samsung та Apple все ще переважають на світовому та українському ринках смартфонів, китайські бренди впевнено їх наздоганяють. Тож, якщо ви думаєте про новий смартфон – придивіться до альтернатив. Адже мати вибір завжди приємно.

Успішних вам покупок, залишайтесь на зв’язку!

Партнерський матеріал

Лайфстайл Хіт FM: ще більше цікавого

👍 Приєднуйтесь до Хіт FM!

📱 Слухайте зі смартфона

Реабілітація для Марійки

Допомагаємо разом

Реабілітація для Марійки